‘Rêber Apo’nun felsefesi ile düşmana karşı mücadele ediyoruz’

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadele etmek için gerilla saflarına katıldığını söyleyen gerilla Hogir Amanos, “Düşmana karşı en büyük mücadeleyi Rêber Apo’nun felsefesi ile verebiliriz” dedi.

Kürt gençleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı mücadele etmek için gerilla saflarına katılmaya devam ediyor. Bu gençlerden biri de Bakur’dan saflarına katılan Hogir Amanos.

Gerillaya katılım gerekçelerini özetleyen gerilla Hogir Amanos, şunlara dikkat çekti: “Türk devleti Kürt toplumuna karşı çok ağır bir özel savaş yürütüyor. Özellikle gençler ve halk üzerinde derin oyunlar oynanıyor, özgürlük savaşçıları üzerindeki baskı artıyor. Kuzey Kürdistan ve Türkiye'deki zindanlarda zulüm her geçen gün daha da fazlalaşıyor. Devlet gençleri düşürmek ve halkının değerlerine karşı kullanmak istiyor.

Zap ve Avaşîn’de devam eden savaş Türk devletinin nasıl çaresiz bir duruma düştüğünü gösteriyor. Bu duruma kendim de şahit oldum. Gever Hastanesi asker cenazeleri ile doluydu. Düşman, cenazelerinin birçoğuna sahip çıkmıyordu. Kürdistan’da yaşanan baskının, zulmün farkındaydım ama nasıl bir tepki vereceğimi, düşmana ve KDP’nin işbirliğine karşı nasıl mücadele edeceğimi bilmiyordum. Bu çelişkiler içindeyken Rêber Apo’nun felsefesi ile tanıştım. Önderliğin ahlakı, yaşamı, mücadelesi, direnişi ve halkın özgürlüğünü esas alan duruşu beni çok etkiledi.

Özellikle tecridin her geçen gün daha da ağırlaştığını, Kürdistan’a yönelik işgal savaşının derinleştiğini ve Kürdistan halkının katledildiğini gördükçe düşmana olan nefretim daha da arttı. En önemli konu ise gerillalara karşı kullanılan kimyasallardı. Türk devleti bu saldırıları ile insanlık ve toplum ahlakı konusunda herhangi bir ölçüsünün olmadığını bir kez daha gösterdi. Bir Kürt genci olarak bunu kabul edemezdim. Bu nedenle doğru bir tutum alarak gerilla saflarına katıldım.”

GENÇLER İRADE KAZANIYOR

Gerillaya katıldıktan sonra yaşamında çok büyük değişiklikler olduğunu vurgulayan Amanos, “Gerillaya katıldıktan sonra hem askeri, hem ideolojik, hem felsefik hem de siyasi anlamda bilinçlendim. Yani gerillada olmak her anlamda beni geliştiriyor. Yine gerilla yaşamındaki ahlak ve yoldaşlık ilişkisi beni çok etkiledi. Düşman gençleri tüketmek ve parçalamak istiyor ama Rêber Apo’nun felsefesi gençlerin yeniden yaşama bağlıyor, irade sahibi yapıyor. Ben de Rêber Apo’nun felsefesi ve fikirleri ile güçlendim. Düşmana karşı en büyük mücadeleyi Rêber Apo’nun felsefesi ile verebiliriz” diye konuştu.

Türk devletinin kimyasal silah kullanımına da değinen Amanos, “Kimyasal silahlar Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmasına rağmen Türk devleti Kürdistan’da gerillaya karşı kullanıyor. Bu durum emperyalist güçlerin de özgürlük hareketini yok etmek istediğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu yüzden kimyasal silahları yasaklayan güçler, bu durum karşısında sessiz kalıyor. Türk devleti bize karşı en güçlü tekniklerle savaşsa dahi kazanamaz” ifadelerini kullandı.

TECRİDE KARŞI EN ETKİLİ MÜCADELE GERİLLAYA KATILMAKTIR

Tecride karşı en etkili mücadelenin gerillaya katılmak olduğunu söyleyen Amanos, şunları vurguladı: “Bugün milyonlarca insan Önderlik için eylem yapıyor. Ancak bu yeterli değil. Başta gençler olmak üzere tüm insanlığın tecride karşı sessiz kalmaması ve tepki göstermesi gerekir. Tecride karşı en etkili mücadele gerilla saflarına katılmaktır. Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımızın, faşist devletin tecrit ve işgal saldırılarına karşı her alanda mücadele etmesi gerekir. Kürt halkı dağlarda özgürlük için savaşan evlatlarına sahip çıkmalıdır. Gençler de bu özgürlük mücadelesine katılmalı. Bu şekilde Türk devletinin işgal ve katliamlarına son verebiliriz.”