Riseup4Rojava, THY'yi blokaj etmeye çağırdı

Riseup4Rojava, "Türk Hava Yolları, Pegasus ve SunExpress gişeleri önünde blokajlar oluşturulacak. Herkes savaşı durdurmak için bireysel eylemini ortaya koyacak" dedi.

Uluslararası kampanya ağı olan Riseup4Rojava (Rojava için Başkaldır!), Türk Hava Yolları'na blokaj çağrısı yaptı.

'21-26 EKİM ARASINDA GİŞELERİN ÖNÜNDEYİZ'

Riseup4Rojava tarafından bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:
"9 Ekim tarihinden bu yana Türk Ordusu, Rojava/Kuzey Suriye'deki kasaba ve köylere ağır silahlar ve savaş uçaklarıyla saldırıyor.
Bu savaşı durdurmak ve savaş ekonomisine zarar vermek için, uluslararası Riseup4Rojava kampanyası, saldırganca tutumuna karşı Türkiye'ye yaptırım çağrısında bulundu. Çünkü uluslararası güçler Türkiye’yi durdurmayacaktır. Bundan dolayı çağrımızı, 'Türkiye'ye uçuş yok' diye adlandırdık. 21 Ekim ila 26 Ekim tarihleri arasında uluslararası havalimanlarında Türk Hava Yolları, Pegasus ve SunExpress gişeleri önünde blokajlar oluşturulacaktır. Herkes savaşı durdurmak için bireysel eylemini ortaya koyacaktır.

'UÇUŞLARI İPTAL ETTİREBİLİRİZ'

Bu seferberlik Barselona, Kopenhag, Berlin, Londra ve Basel'deki Türk Hava Yolları‘na yönelik ablukaların ardından devam ediyor. Bu eylemler, göstericilerin sadece havaalanlarında protesto etmekle kalmayıp aynı zamanda gişeleri bloke ettikleri takdirde, uçuşları iptal ettirebildiklerini gösterdi.
Rojava'daki devrime karşı gelişen faşist saldırıların sürdüğü bir zamanda sokakları doldurup protesto etmek önemlidir elbette. Fakat aynı zamanda Türk faşizmini askeri ya da maddi olarak destekleyen şirketleri ve finans kurumlarını sekteye uğratan, engelleyen, işgal eden küresel bir direniş geliştirmek de önemlidir.

'SAVAŞIN ÖNEMLİ EKONOMİ AYAĞI'

Türk Hava Yolları ve turizm endüstrisi, Türk devletinin önemli ekonomi ayaklarıdır.
Dünyanın her yerindeki gişeler engellenirse, Türk rejimine baskı uygulanır, turizm endüstrisine zarar verilir ve dünyanın dört bir yanındaki insanların Rojava'daki devrim ile dayanışma içinde oldukları görünür hale getirilmiş olur."