Rojava direnişini sahiplenme eylemleri sürüyor

Almanya’nın Hildesheim kentinde Yeşiller partisi milletvekiline Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik Türk devletinin düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin dosya verilirken, Fransa’nın Rennes kentinde ise eylem yapıldı.

Almanya’nın Hildesheim kentinde FED-DEM Dışilişkiler ve Diplomasi komisyonu ile Meryem Kadın Komünü’nün temsilcileri, Hildesheim'de Yeşiller Partisi Milletvekili Othmar von Holtz ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmede faşist Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları üzerine bir dosya da verildi.

Görüşmede Yapılan konuşmalarda, Yeşiller Partisi’nin parlamento ve yerellerde Alman devletinin Türkiye’ye silah satışlarının durdurulması yönünde adımlar atması gerektiği ve Rojava ile dayanışma eylemlerine katılım çarğısı yapıldı.

RENNES

Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Kürdistanlılar işgalci Türk ordusunun Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik yoğunlaşan işgal saldırılarına karşı Republique Meydanı’nda bir eylem düzenledi.

"Yaşasın Rojava kadın direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı arkasında bir araya gelen Kürdistanlılar sık sık "Katil Erdoğan", "Rojava'nın direnişi", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı.