‘Rojava için ayağa kalkalım’

Defend Rojava, 19 Ekim’de Avrupa merkezlerinde gerçekleştirilecek yürüyüşlere kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Defend Rojava, “19 Ekim’de Avrupa merkezlerinde gerçekleştirilecek yürüyüşlerin bir parçası olan NRW merkezli yürüyüşümüze tüm demokrasi güçlerini davet ediyoruz. 19 Ekim 2019” dedi.

Defend Rojava’nın açıklaması şöyle: “Erdoğan hükümetinin ve Türk devletinin Rojava’ya dönük işgali ve katliamları tüm dünyanın gözü önünde devam etmektedir. Tüm dünyayı barbar DAİŞ çetelerinden kurtaran, Kuzey ve Doğu Suriye’de halkların barışı temelinde kadın merkezli, demokratik ve ekolojik bir sistem oluşturan Rojava Devrimi Erdoğan eliyle, temelinde Kürt düşmanlığı yatan bir savaşla boğulmak istenmektedir. İşgal ve katliamların ardından da bölgede demografik değişiklik yapılması faşist rejim tarafından planlanmaktadır. Bu saldırılara karşıda QSD, YPG, YPJ, enternasyonalist güçler ve halklarımız tarafından tarihi bir direniş sergilenmektedir.

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok merkezinde de başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokrasi ve özgürlük güçleri Rojava’yı savunmak için her gün sokaklara çıkmakta, Rojava Devrimi’nin sesi olmaya devam etmektedir. Rojava Devrimi başta Rusya ve Amerika olmak üzere, tüm emperyalist devletlerin çıkar savaşı olmanın ötesinde, halklarımızın kendi öz gücüne dayanarak yürüttüğü bir mücadeledir. Bu sebeple ‘Defend Rojava Avrupa’ platformu olarak 19 Ekim’de Avrupa merkezlerinde gerçekleştirilecek yürüyüşlerin bir parçası olan NRW merkezli yürüyüşümüze tüm demokrasi güçlerini davet ediyoruz.

19 EKİM 2019
SAAT: 11.00
İlk kol: Ebertplatz (Düsseldorf, Essen, Duisburg, Dortmund, Münster, Bielefeld)
İkinci kol: Clodwigplatz (Köln, Aachen, Bonn, Troisdorf)”