Rojava ile dayanışma gecesi Alman polisini korkuttu

Münster’de gerçekleşen Rojava ile Dayanışma Gecesi’ni bahane eden Alman polisi Osnabrück’teki DKTM’yi ve Münster’teki DKTM yöneticisinin evine baskın düzenlendi.

Geçtiğimiz Pazar günü Almanya’nın Münster kentinde Rojava ile Dayanışma Gecesi düzenlenmişti. Coşkulu geçen gece ile Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırıları karşısında direnen Rojava Kürdistan’ın sesini duyurmaya çalışmıştı.

Geceyi bahane eden polis Osnabrück kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezini (DKTM) ve Münster’teki DKTM yöneticisi bir aktivistin evine baskınlar düzenledi. Osnabrück’teki dernekte resmi evraklara, kitap ve broşürleri kayıt alan polis Yılmaz’ın ise telefon, kitap ve bilgisayar gibi özel eşyalarına el koydu.

FED MED NRW’DEN BASKINLARA TEPKİ

Mezopotamya Özgürlükler Federasyonu (FED MED NRW) Kürtleri kriminalize etmeye amaçlayan polisin baskınlarına sert tepki gösterdi. FED MED NRW eşbaşkanları adına yapılan açıklamada Rojava ile dayanışma gecelerini bahane ederek yapılan baskınların hiçbir yasal gerekçesinin olmadığına dikkat çekildi. Polisin baskınların demokrasi dışı davranış olarak nitelendiren eşbaşkanlar devamla şu tepkiyi gösterdiler:

“Dünya halklarının gönlünü kazanmış Rojava devrimi ve orada yaşayan tüm halklar ve inançlar için yapılan tüm etkinliklere sahip çıkılmasını bekliyoruz. Bizler Almanya’da kültürümüzü yaşamak, tarihimizi unutmamak, toplumumuzu aydınlatmak, onurumuzu korumak ve asimle olmamak için özgür bir şekilde derneklerimizi kurduk. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokratik kamuoyunun Kürt toplum merkezlerine sahip çıkmaya ve desteklemeye çağırıyoruz.”