Roma ve Paris’te tecrit protestosu

İtalya’nın başkenti Roma ve Fransa’nın başkenti Paris’te, Öcalan’a yönelik tecrit eylemlerle protesto edildi.

ROMA: Roma’da Kürtler ve İtalyan dostları, ABD’nin Roma konsolosluğu önünde bir araya gelerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti ve açlık grevi eylemleriyle dayanışma mesajı verdi.

Eylemde bir açıklama yapan Kürdistan Komitesi, “İmralı tecridi insanlığa karşı bir suçtur” dedi.

Açıklamada, “İmralı sistemi, zamana yayılarak fiziki çürütmeyi adım adım hayata geçirmeyi hedefleyen, dünyada benzeri olmayan bir işkence sistemidir. Türk devleti, faşist, soykırımcı politikaları ile Kürt halkının bütün kazanımlarını ortadan kaldırmak için Önder Apo’yu tecrit ederek sonuç almaya çalışmaktadır” denildi.

İmralı tecridi ortadan kaldırılıncaya kadar Kürt halkının eylemde olacağını belirten komite, HDP’li tutsak vekil Leyla Güven’in süresiz dönüşümsüz açlık grevi ile Strasbourg’da aynı amaçla yürütülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine daha fazla destek çağrısında bulundu.

Eylemin sonunda üç Kürt ve bir İtalyan gençten oluşan bir heyet, Öcalan’a dönük tecrit ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal tehditlerini içeren dosyayı, ABD konsolosluğuna teslim etti.

PARİS: Paris’te ise Drancy banliyösü Zin Kadın Meclisi ve Villiers le Bel Kadın İnisiyatifi “Leyla Güven haklıdır, tecrit kırılmalıdır” sloganıyla bir eylem düzenledi. Kadın eylemciler çocukları ile birlikte, çocukların “umut ve direnişi” temsil eden çizimlerinin yer aldığı kartlar ve mektupları Leyla Güven’e gönderdi.

Kadın eylemciler, en kısa sürede Strasbourg’da açlık grevi yapan eylemcileri de ziyaret edeceklerini duyurdular.