Rusya, Belarus ve Ukrayna’da Türk işgali protesto edildi

Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırıları ve işlediği katliamları Rusya, Belerus ve Ukrayna’da protesto edildi.

Faşist Türk devletinin Rojava’ya dönük başlattığı işgal saldırısı 9’uncu gününde girerken, saldırıya tepkiler artarak devam ediyor.

MİSK

Bir grup geç Belarus’un başkenti Misk’te Türk Başkonsolosluğu önünde Türk devletinin Rojava’ya başlattığı işgali protesto etti.

Eylemde Türk devletinin sivillere dönük gerçekleştirdiği katliamların savaş suçu olduğunu ifade eden ve saldırıya karşı tepkisiz kalan koalisyon güçlerini eleştiren pankartlar taşındı.

KİEV

Ukrayna başkenti Kiev’de yaşayan Kürtler ve dostları Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal girişimini Türk Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Eylem öncesi bir yürüyüş yapan eylemciler daha sonra konsolosluk binası önünde Türk devletinin sivillere karşı kullandığı tank ve ağır silahların maketini yaparak savaşın boyutuna dikkat çekti.

Yerel medyanın da büyük ilgi gösterdiği eylemde, daha önce yapılan eylemde konsolosluk görevlilerinin eylemcilere sert müdahalesi de protesto edildi.

DERGAÇİ

Saratov kendine bağlı Dergaçi ilçesinde yaşayan Kürtler düzenledikleri bir eylemle Türk devletinin saldırılarını kınadı.

Dergaçi Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen eylemcilere konuşan Dergaçi Halk Meclisi Üyesi Bahadin Avla, “Halkımıza yapılan bu zulme karşı tüm Kürdistanlıların alanlara akması gerek. Bu savaş sadece bir alan savaşı değil Kürtler için varlık yokluk savaşıdır” diye konuştu. Eylemde Roajva direnişini destekleyen sloganlar atıldı.

AZINGE

Azinge ilçesinde Halk Meclisi düzenlediği bir eylemle Türk devletinin Rojava’ya dönük başlattığı işgali protesto etti.

Azınge Otogar binası önünde bir araya gelen Kürtler Türk devletinin sivillere dönük geçekleştirdiği saldırıların bir an önce durmasını isteyerek saldırıları protesto etti.

Burada bir konuşma yapan Azınge Halk Meclisi Üyesi Mustafa Baki şunları söyledi: “Tüm dünyanın gözü önünde Türk devleti sivil halkı katlediyor. Herkes bunun bir savaş suçu olduğunu biliyor. Fakat söz konusu Kürtler olunca herkes üç maymunu oynuyor. Dolayısıyla bu saldırılar karşısında sessiz kalan herkesin Kürt halkı gözünde saldırıların ortağı olarak görülüyor”