Rusya’da 15 Şubat komplosu protesto edildi

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri farklı etkinliklerle 15 Şubat komplosunu protesto etti.  

Rusya Federasyonuna bağlı Krasnodar kenti ve Adıgey Özerk Cumhuriyetinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komployu düzenledikleri farklı eylemlerle protesto etti.  

KRASNODAR

Kürt Kültür Otonomisi öncülüğünde yapılan eylemde konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya üyesi İşxan Ankosi ‘‘Önderliğimiz tarihte eşi benzeri görülmemiş bir komployla Türk devletine teslim edildi. Geride kalan 19 yıl boyunca faşist Türk devleti akla hayale gelmeyen yöntemlerle Öcalan’ın iradesini kırmak ve Kürt Özgürlük Mücadelesini tasfiye etmek istedi. Fakat bu süre içeresinde Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan duruşu, kararlılığı ve mücadelesiyle Kürt halkına büyük moral kaynağı olmuştur. Kürt Özgürlük Hareketi dört parça Kürdistan’da yürüttüğü mücadele ile Kürdistan’ın özgürlüğüne bir adım daha yaklaşmıştır. Komplocular amaçlarına ulaşamamış, komplo boşa çıkmış ve Kürtler büyük bir moral ve motivasyonla özgürlüğe doğru gidiyor’’ dedi.

ADIGEY

Adigey Özerk Cumhuriyetinde faaliyet yürüten Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu-Bêrîtan öncülüğüne kadınlar, Adıgey Kürt Kültür Merkezinde 15 Şubat Komplosunu düzenledikleri bir eylemle kınadı.

Eylemde faşist Türk devletinin Efrîn’e dönük gerçekleştirdiği işgal girişimini de kınayan Organizasyon başkanı Xatun Mamedova ‘‘Türk devleti Kürtleri yok etmek için elinden geleni yapıyor. Fakat Kürt Halk Önderi ve Kürt Özgürlük Mücadelesi yürüttüğü mücadele ile Erdoğan ve ortaklarının tüm planlarını boşa çıkardı. Kürt siyaseti karşısında kaybeden AKP Efrîn’e saldırarak Kürt halkını demoralize ederek iradesini kırmak istiyor’’ diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kadınlar 15 Şubat ve Türk devletinin Efrîn’e dönük operasyonunu kınayan sloganlar attı.