Rusya'nın üç merkezinde 15 Ağustos kutlaması

Rusya’nın birçok merkezinde 15 Ağustos Atılımı’nın 35’ici yıldönümü kutlandı.

Tambov, Saratov ve Moskova’da düzenlenen 15 Ağustos kutlamaları konserler şeklinde gerçekleşti.

TAMBOV

Tambov merkezindeki Milarema sanat evinde gerçekleşen kutlama bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Aşılış konuşmasını yapan KCK üyesi Adil Cotkar, 15 Ağustos’ta Türk devletinin düzenlediği saldırıları kınadı.

Saldırıda şehit düşen Ezidi Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengal’in mücadelesine sahip çıkacaklarını ve bunun hesabının mutlaka sorulacağını belirten Cotkar, “15 Ağustos’un yıldönümünde mücadelelerini daha da güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

Kutlamada Hozan Simar, Ahmet Baki, Ferman Patiev ve çocuk grubu Ariya’nın müzik ve şarkılarıyla devam etti.

SARATOV

Saratov bölgesindeki anma ise, Dergaçi ilçesinin kültür salonunda yapıldı.

Sanatçı Simar, Koma Sê Bira ve yerel folklor ekibi Beritan’ın sahne aldığı kutlamanın açılış konuşmasını Saratov kentinin Kürt otonomisi başkanı Yakup Hamidov yaptı.

Şengal’e yönelik düzenlenen saldırıyı kınayan Hamidov, Kürt halkının düşmanların 15 Ağustos Atılımı gününde bu tür saldırılarının gerçekleştirmesinin amacı Kürt halkı için kutsal olan bu bayram gününü hüzün ve acı günü olarak geçmesi sağlamak olduğunu söyledi.

Kürt halkının hiçbir zaman bu diriliş bayramı günü karalatmaya müsaade etmeyeceğini de Hamidov sözlerine ekledi.

MOSKOVA

Moskova’daki Kürtler de Lunaçarski Kültür Evi’nde bir etkinlikle 15 Ağustos’u kutladı.

“Ey Reqip” marşı ile başlayan kutlamada Rojava ve Kuzey Suriye Rusya temsilcisi Reşat Benav bir konuşma yaptı.

15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünde Kürtlerin mücadelelerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini söyleyen Benav, “Kürdistan ve dünyadaki Kürt kazanımlarının büyük komutan Egîd’in atığı adımın devamı niteliğindedir” dedi.

Kürt halkının düşmanlarının uluslararası komployu devam etmeye çalıştığını ve bunun en son örneğinin de Şengal’de yaşanan suikast saldırısı olduğunu söyledi.

Saldırı sonucunda şehit düşen Zeki Şengali’nin anısına mücadelelerini daha da yükselterek devam etme sözünü veren Benav, Kürdistan’ın her dört parçasında binlerce Zeki’nin mücadeleye devam etiğini vurguladı.

Konser Hozan Ahmed, Hozan Kawa, Hozan Memo ve Hozan Simar’ın müzik ve şarkı dinletileriyle devam etti.