Rusya'da gençler Türk devletinin saldırılarını kınadı

Rusya Kürt Gençlik Hareketi, Adıgey'de düzenlediği bir eylemle Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etti. 

Rusya Federasyonuna bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyetinde Rusya Kürt Gençlik Hareketi düzenlediği bir eylemle Türk devletinin başta Efrîn olmak üzere tüm Rojava'ya dönük saldırılarını kınadı. 

"Serî Hilde" hamlesi çerçevesinde yapılan eylemde gençler taşıdıkları YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Efrîn direnişini destekleyen sloganlar attı.

dıgey Kürt Kültür Merkezin önünde yapılan eylemde Öcalan'a uygulanan tecrit ve Türk devletinin hukuk dışı uygulamaları da protesto edildi.

Bir araya gelen gençlere hitaben Rusya Kürt Gençlik Hareketi Yönetim Üyesi Silêmanê Wekil bir konuşma yaptı.

Wekil, "Türk devleti tüm imkanlarıyla Kürt Özgürlük Hareketine saldırıyor. Saldırılarında başarılı olamayan faşist Türk ordusu bu sefer sivil halkı hedef almaya başladı. Daha önce Kuzey Kürdistan'da kadın çocuk demeden sivilleri hedef alan TC, şimdi de Efrîn ve Rojava'da sivillere saldırıyor. Türk devleti

Erdoğan diktatörlüğünde en üst düzeyde Kürt düşmanlığını yapıyor. Halkımız bu saldırılara karşı duyalı ve birlik olmalıdır. Ayrıca bizler önderliğimizin sağlığından çok ciddi anlamdan endişe duyuyoruz. İmralı adasına önderliğimize uygulanan tecrit bir suçtur" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından gençler "Bijî Berxwedana Efrînê" ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı.