Rusya’da iki bölgede Türk devleti protesto edildi

Türk devleti tarafından HDP’li Amed, Van ve Mardin beledilerinin gasp edilmesi Rusya’da yaşayan Kürtler tarafından protesto edildi.

Rusya Federasyonu Saratov kentine bağlı Erşov ilçesinde yaşayan Kürtler ve Rusya Kürt Gençlik Hareketi düzenledikleri farklı eylemlerle Amed, Van ve Mardin Büyük Şehir Belediyelerinin AKP/MHP iktidarı tarafından gasp edilmesini protesto etti.

ERŞOV

Erşov Kürt Kültür Otonomisi binası önünde bir araya gelen Kürtler adına Yerşov ilçesi Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Mîrzalî bir konuşma yaptı.

Türk devletinin Kürtlerle barışma niyetinin olmadığını söyleyen Mîrzalî, “AKP MHP faşizmine sığınarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Her geçen gün daha çok kaybetmeye başlayan AKP pervasızca Kürtlere saldırmaya başladı. Kürt inkarına dayanan bu saldırılarla beraber AKP zihniyetiyle yönetilen Türk devletinin Kürtlerle barışma niyetinin olmadığını gösteriyor. Kürtler mücadelelerini daha da yükselterek bu kirli oyunları boşa çıkarmalıdır” diye konuştu.

ADİGEY

Rusya Kürt Gencik Hareketi Adigey Kürt Kültür Merkezi önünde düzenlediği bir basın açıklamasıyla Amed, Van ve Mardin Büyük Şehir Belediyelerinin işgalini protesto etti.

Gençlik Hareketi Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklama AKP/MHP ortaklığının belediye gasbının Kürt kimliğine dönük bir saldırı olduğu vurgulandı.

Açıklamada konuşan Manaf Dadoyev, “Faşist Türk devleti Kürtlere dönük saldırılarında uluslararası hukuku çiğniyor. Kürt kimliğinin inkarına dayanan bu saldırıların amacı Kürt değerlerini ortadan kaldırmaktır. Faşist AKP/MHP ortaklığı ile daha da büyüyen bu saldırılar karşısında başta Kürt gençliği olmak üzere tüm halkımız daha güçlü direniş bir içinde olması gerekiyor. Nasıl ki direnişle bu değerleri elde ettiysek, yine direnişle bu değerlerimizi korumamız gerek” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından gençler slogan atarak AKP/MHP faşizmini protesto etti.