Rusya’da Kürtler Efrîn saldırılarını protesto etti

Platinovk ve Azinki’de yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri eylemlerle Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarını protesto etti.

AZİNKİ

Rusya Federasyonu Saratov kentine bağlı Azinki ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri bir eylemle Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimi ve saldırılarını protesto etti.

Azinki Halk Meclisi tarafından organize edilen eylemde tüm saldırılara rağmen büyük bir direnişle topraklarını savunan ve Efrîn’i bırakmayan halkın direnişi de selamlandı.

Eylemde Azingi Halk Meclisi Eş Başkanları Tahir Fatiov ve Gulbahar Mamedova birer konuşma yaptı. Konuşmalarında, Efrîn’de Türk devletinin Kürtleri katliamdan geçirdiğine dikkat çekilerek halkım direnişi sahiplenmesi için çağrı yapıldı.

PLATİNOVK

Rusya Federasyonu Krasnodar kentine bağlı Platinovk’te yaşayan Kürdistanlılar da faşist Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Platinovk Halk Meclisi tarafından yapılan eylem konuşan Halk Meclisi Eş Başkanlar Tahir Newroz ve Dilbera Mehmet, Rusya’nın savaşın durması için devreye girmesi için çağrıda bulundu. Ayrıca konuşmasında Efrîn’deki halk direnişini selamlayan Eş Başkanlar halkın direnişi sahiplenmeye çağırdı.

Yapılan konuşmaların ardından YPG/YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerini taşıyan kitle “Bijî Berxwedana Efrînê” ve “Katil Erdoğan” sloganları haykırdı.