Rusya, Ukrayna ve Fransa’da Türk işgali protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırıları Rusya, Ukrayna ve Fransa’da düzenlenen bir dizi eylemle protesto edildi.

SAİNT-PETERSBURG

Rusya’nın ikinci başkenti olarak kabul edilen St-Petersburg Türk Başkonsolosu önünde bir araya gelen bir grup genç Tük işgalini kınadı. Rus gençlerin gerçekleştirdiği eylemde Türk devletinin Rojava’da katlettiği çocuk ve kadınların fotoğrafları taşındı. Uzun bir süre konsolosluk binasın önünde devam eden eyleme halkın desteği büyük oldu.

TAMBOV

Tambov ketinde Kadın meclisi Rojava’ya dönük saldırıları protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Eylemde konuşan Kadın Meclisi Başkanı Xelyas Şamoyan; “Türk işgaline ve zulmüne karşı sessiz kalan herkes bu suça ortaktır. Kadın çocuk demeden sivil halkın katledildiği bir savaş var. işlenen bu insanlık suçuna karşı tüm Kürtlerin ayaklanması gerek” dedi.

SARATOV

Rusya Federasyonu Saratov kentine bağlı Krasnikut ilçesinde Kürtler Türk işgalini protesto etti. Kültür Merkezinde biraya gelen Kürtler adına konuşan Krasnikut Halk Meclisi Yönetim Üyesi Ramazan Budakov sivillere dönük yapılan saldırılara dikkat çekerek şunları söyledi: “Türk devleti bilinçli bir şekilde sivil yerleşim alanlarını vuruyor. Bu şekliyle halkı göçe zorlamak istiyor. Türk işgaline karşı Kürtlerin birlik kurarak cevap vermesi gerek. Bu savaşın zaferi Kürt birliğindedir.”

ÇELYABİNSK

Rusya Sibirya bölgesinde bulunan Çelyabinsk kentinde yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava’ya dönük işgalci girişimlerini kınadı.

Çelyaninsk Halk Meclisi öncülüğünde Kültür Merkezinde bir araya gelen Kürtler burada Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Eylemde konuşan Halk Meclisi Yönetim Üyesi Sevdin Azad şunları söyledi. “halkımız Rojava’daki Kürt kazanımlarını korumakla görevlidir. Her birimiz bu kirli saldırıyı boşa çıkarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Özellikle de Kuzey Kürdistan’daki halkımızın rolü çok önemlidir. Türk işgaline daha güçlü bir mücadele ile kazanımlarımızı korumamız gerek.”

KİEV

Ukrayna Kiev kentinde bulunan Türk Başkonsolosu bir araya gelen bir grup genç Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarını kınadı. Pazartesi sabah saatlerinde bir araya gelen gençler, Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırısında yaşamını yitiren çocuk ve kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Ukrayna polisi gençlere müdahale ederek dağıtmak istedi. Polis müdahalesine rağmen eylemi devam eden gençler Türk devletinin işgal girişimini kınayan sloganlar attı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde Kürtler ve dostları, Türk havayollarına ait bir uçağın kalkışını engellemek için eylem yaptı.

Eylemciler havaalanında gişeleri bloke etmeye çalışırken, polis müdahalede bulundu. Bir genç gözaltına alınırken, kitlenin ısrarı üzerine genç serbest bırakıldı. Uçak bir saat gecikmeli olarak kalkış yapabildi.