Saarbrücken’de İran protestosu

İran devletinin Kürt siyasetçi ve aktivistler, Ramin Hüseyin Panahî, Zanyar Muradî ve Loqman Muradî’yi idam etmesi, Almanya’nın Saarbrücken kentinde protesto edildi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde İran devletinin idamları protesto edildi. DKTM tarafından organize edilen bilgilendirme standı ve miting Europagalerie’nin önünde yapıldı.

Bildirilerin dağıtıldığı bilgilendirme stantı ardından ise saat 17.00’dan itibaren bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan DKTM Eş Başkanı Dexil İbrahim, İran’da idam edilen aktivistlerin direnişine dikkat çekti.

Şehit Aile Komisyonu adına ise Ekrem Yavuz söz aldı. Dört parça Kürdistan’daki direnişi selamlayan Yavuz, “Kürdistan şehitlerine sahip çıkmanın yolu, onların mücadelesi etrafında kenetlenip, direnişi bütün alanlara yaymaktan geçiyor” dedi.

DKTM Eş Başkanı Dilan Akdoğan ise Almanca yaptığı konuşmada Kürt halkının, dört parça Kürdistan’da baskılara ve katliamlara maruz kaldığını söyleyerek, bütün uluslararası güçlerin insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride de dikkat çeken Akdoğan, Alman devleti başta olmak üzere, her kesi bu duruma karşı tavır almaya çalıştı.

Skeç gösterimi ile devam eden eylem, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.