Saarbrücken'de PKK yasağının kaldırılması istendi

Almanya Saarbrücken'de, Alman devletinin Kürtlere dönük politikasına tepki gösterildi, PKK yasağının kaldırılması istendi.

Almanya'nın Saarbrücken kentinde, Alman sivil toplum kuruluşları ve DKTM öncülüğünde, Kürtlerin Almanya'da maruz kaldığı kriminalizasyon uygulamalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. 

SELZER: KÜRT HAREKETİ VE ÖCALAN ÇÖZÜM GÜCÜ

DKTM binasında yapılan toplantıda Aktion Dritte Welt Saar adına söz alan Gertrud Selzer, Alman devletinin PKK yasağı ve Kürt halkına dönük politikalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Selzer, şöyle dedi: "Kürtleri dışlamaktan ziyade PKK yasağının gözden geçirilmesi gerekiyor. DAİŞ'e karşı en etkin mücadeleyi veren Kürt Özgürlük Hareketi iken ve Ortadoğu'da çözüm sunan Sayın Abdullah Öcalan'ın fikirleriyken, PKK yasağının olması çelişkilidir. Saarland hükûmetini Kürtlere baskı uygulamaktan ziyade, DKTM temsilcileri ile diyaloğa geçmeye davet ediyorum."

Efrîn direnişine de değinen Selzer, Alman hükûmetinin Türk devletiyle silah ticaretinin katliamlara yol açtığına dikkat çekti.

NOBERT: YASAK KALDIRILMALI

Saarland Mülteciler Kurumu adına söz alan, Avukat Peter Nobert, hukuksal bir değerlendirme ile PKK yasağına tepki gösterdi ve yasağın Kürtlerin yaşamlarını kısıtladığına dikkat çekti. Nobert, PKK yasağının derhal kaldırılmasını istedi.

AKDOĞAN: KİRLİ SİYASET SONUÇ VERMEYECEK

DKTM adına konuşan Dilan Akdoğan ise baskı ve yasaklara rağmen mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "İşgalci TC devleti ile ortaklaşa uygulanan bu kirli siyaset, bir halk gerçekliğini inkâr etmeye yetmeyecektir" dedi.

Akdoğan, Efrîn direnişini Avrupa sokaklarında yankılandıracakları mesajını verdi.