Saarbrücken, Heilborn, Marburg ve Freiburg’da Kobanê eylemleri

1 Kasım Dünya Kobanê günü vesilesiyle Almanya’nın bazı kentlerinde yürüyüş ve miting düzenlendi.

Almanya’nın Heilbornn kentinde bugün sabah Alman gençlerinin katılımıyla sessiz bir yürüyüş düzenlendi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde ise Kobanê günü etkinliği Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde yapıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. TCŞ adına Katrin İbrahim yaptığı konuşmada gençliğinöncülük ruhuna dikkat çekti. Bütün gençlerin her zaman Rojava için ayakta olması gerektiğini söyledi.

Etkinlik sinevizyon gösterimi ardından Nuarin ve Hozan Pehlivan’ın müzik dinletisi ile devam etti.

MARBURG

Almanya’nın Marburg kentinde de 1 Kasım Dünya Kobanê günü vesilesiyle bir yürüyüş yapıldı. HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, şehir tiyatrosu önüne kadar yürüdü.

FRIEBURG

Freiburg’da d a 1 Kasım Dünya Kobanê gününü kutlamak ve Türk devletinin Rojava topraklarının işgal edilmesini protesto etmek amacıyla Alman kadın örgütleri ve Nuda Kadın Meclisi öncülüğünde bir eylem düzenlendi.

Alte Synagoge meydanında bir araya gelen yaklaşık beş yüz kişi kent merkezine "Biji biji berxwedana YPJ", "Biji berxwedana Kobanê", "Jin Jîyan Azadî" sloganları ile doğru yürüdü.

Yürüyüş ardından kent merkezinde ise bir miting düzenlendi. Burada yapılan konuşmalarda Kobanê'de barbar DAİŞ çetelerine karşı kazanılan tarihi zafer selamlandı. Türk ordusunun Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı da aynı kararlılıkla mücadele edildiğinin belirtildiği açıklamada, özellikle Kürt kadınlarının verdiği mücadelenin dünya kadın mücadelesinde büyük bir örnek teşkil edildiği kaydedildi.