Saldıranlar Türk ırkçıları, polisin şiddetine maruz kalanlar Kürt

Almanya’nın Herne kentinde Türk devletinin işgalini protesto eden Kürtlere AKP-MHP yanlısı Türk ırkçılarının saldırılarının ardından polis şiddet kullanarak Kürtlerin evlerini bastı.

Türk devletinin 9 Ekim’de Kuzey-Doğu Suriye’ye başlattığı işgalinin ardından Almanya’da yapılan bazı protesto gösterileri sırasında Kürtlere AKP-MHP yanlısı Türk ırkçılarının provokasyon girişimleri ve saldırı olayları yaşanmıştı.

Özellikle Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin Herne kentinde Türk ırkçılarının Kürtlere yönelik linç ve saldırı girişimleri dikkat çekmişti. 14 Ekim ve 21 Ekim tarihlerinde Kürdistanlılar ve dostlarının gerçekleştirdiği protesto yürüyüşü sırasında Türk ırkçıları polisin gözleri önünde göstericilere saldırmıştı. Hatta işgale karşı verilen direnişi desteklemek için evinin camına YPG bayrağı asan bir Kürdistanlının evi ise ateşe verilmişti.

Herne’deki şiddet olaylarının ardından Bochum savcılığının talimatıyla 4 Kürdistanlının evi basıldı. Bir Kürdistanlı ailenin evinin kapısını kırarak içeri giren polisler aile fertlerini yere yatırdıktan sonra arama yaptılar. Polisin şiddetine maruz kalan bir Kürdün yüzde 80 derece engelli olduğu ve buna rağmen polislerin boynundan tutup yere yatırdıktan sonra kelepçelendiği öğrenildi.

POLİSİN ŞİDDETİNE SUÇ DUYURUSU

Baskınların ardından ANF’ye konuşan Kürdistanlılar polisin şiddetini yargıya taşıyacaklarını bildirdiler. Avukatları aracılığıyla polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kürdistanlılar, evlerinin neden basıldığına ise anlam veremediklerini ifade ettiler.

Bochum savcılığı ve Herne Emniyet Müdürlüğü ise baskınların “Türkler ve Kürtler arasında yaşanan şiddet olaylarıyla” bağlantılı olarak gerçekleştiğini bildirdi. Savcılık toplamda 10 kişi hakkına soruşturma başlatıldığını açıkladı.