Sessizliğe karşı sessizlik eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı düzenlenen açlık grevlerine sessizlik Avrupa’da kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

Avrupa’nın birçok ülkesinin kentlerinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevlerine karşı sessizlik sessiz eylemlerle protesto ediliyor.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları, Avrupa ülkelerinin Öcalan üzerinde uygulanan tecrite ve devam eden açlık grevi eylemlerine sessiz kalmaları yapılan sessiz bir eylem ile protesto etti.

Saat 14.00'de Paris'de Trocadero meydanında Eiffel kulesi önünde yapılan eylem tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

"Öcalan'a özgürlük", "Hepimiz Leyla'yız" pankartları açılan eyleme ACTIT temsilcileri, Fransa Komünist Partisi temsilcisi Pascal Torre ve 1 Nisan'da süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan Özkan Özdemir katılarak destek verdi.

Sessizliği protesto eylemi öncesinde açlık grevi direnişçisi Özkan Özdemir kısa bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 70. yaş gününü kutlayarak başlayan Özdemir şunları belirtti: "Leyla Güven şahsında başlayan zindanlarda ve tüm dünyada devam eden açlık grevi eylemine katılmaktan bir sosyalist olarak gurur ve onur duyuyorum. Direnişimizden sonuç alacağımıza inancımız tamdır. Tecriti kıracağız faşizmi gerileteceğiz.”

Yaklaşık iki saat süren sessizliği protesto eylemi " Öcalan'a özgürlük" sloganları ile sona erdi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de sessiz eylem düzenlendi. Rennes Belediye Meydanı’nda bir araya gelen kitle, ağızlarını siyah bant ile kapattı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Zin Kadın Derneği üyelerinin düzenlediği eylemde Avrupa kurumlarının sessizliği de protesto edildi.

Eylemde açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin yer aldığı bildiri de dağıtıldı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de Kürdistanlıların eylem adresi Dom Kilisesi önüydü.

Saat 14.00'da bir araya gelen Kürdistanlılar, Avrupa'nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecride karşı sessizliğini ağızlarına siyah bant takarak protesto etti. Açlık grevinde olan 7 bin kişiyi sembolize eden 70 kişilik insan zinciri oluşturan kitle, açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarını taşıdılar.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de sessiz protesto eylemi HBF önünde düzenlendi. Saat 14.00’da bir araya gelen kitle, bildiri dağıttı ve okudu. Kitle, ağızlarını bantlayarak, CPT ile AKP’yi protesto etti.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Rotebühlplaz’da bir araya gelen Kürdistanlılar Avrupa kurumlarının sessizliğini protesto etti.

Leyla Güven ile başlayan açlık grevleri eylemleri bugün ölüm sınırına yaklaştığı vurgusu yapılırken vijdan sahibi olan kurum ve çevrelere eylemi sahiplenme çağrısı yapıldı. Eylemde Leyla Güven ve Öcalan’a ait pankart ve dövizler açıldı. Açılan pankart ve dövizler de “Leyla Güven ölüm sınırında, cezaevleri kritik aşamada ses ver, Öcalan’a özgürlük, İmralı tecritti kırılsın.”

Eylemde açlık grevlerine ilişkin bildiriler de dağıtıldı.