Siyasi soykırım saldırıları İsviçre'de protesto edildi

AKP-MHP’nin HDP'ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım saldırıları İsviçre’nin birçok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

İsviçre’nin Cenevre, Basel, Luzern ile Rapperswil kentlerinde düzenlenen eylemlerle “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi sahiplenilirken, AKP-MHP faşizminin HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde merkez postane önünde bir araya gelen Kürdistanlılar AKP-MHP faşist iktidarının HDP'ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

"Birlik ve direnişle sömürgeciliği ve faşizmi yeneceğiz" pankartının açıldığı eylemde Türkçe, Kürtçe ve Fransızca konuşmalar yapıldı.

Eylemde Kürt Toplum Merkezi adına söz alan Salih Sağlam "Dün Kobanê'de Kürtler başta olmak üzere halklara yönelen DAİŞ zihniyeti devamı bugün AKP-MHP faşizminin soykırım saldırılarıyla devam etmektedir. DAİŞ zihniyeti Kürt halkının onurlu direnişiyle nasıl bertaraf edildiyse DAİŞ'in devamı olan Erdoğan-AKP-MHP faşizmi de yenilmeye mahkum kalacaktır. Fransızca bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sona erdi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde Demokratik Güç Birliği bileşenleri tarafından düzenlenen yürüyüşte HDP'ye yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Barfüsserplatz'ta bir araya gelen Kürdistanlılar ve demokrasi çevreleri düzenledikleri yürüyüşte sık sık AKP-MHP faşizmine karşı sloganlar atılırken yapılan konuşmalarda Kobenê direniş ruhuyla birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı.

Aktivistler tarafından bildirilerin dağıtıldığı yürüyüş sonrası Claraplatz'ta bir miting yapıldı. Burada kurumlar adına yapılan konuşmalar sonrası eylem sloganlarla sonlandırıldı.

LUZERN

Luzern kentinde ise Bahnofplatz’da acil eylem çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları hem HDP'ye yönelik siyasi soykırım saldırılarını protesto etti, hem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan hamleye destek verdi.

Almanca bildirilerin okunduğu eylemde kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

RAPERSWIL

Öte yandan Raperswil kentinde de Şehit Çiyager Halk Komünü tarafından kent merkezinde "Şimdi özgürlük zamanı" kampanyası çerçevesinde stant açılıp bildiri dağıtıldı.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern’de de HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları bir eylemle protesto edildi.

Demokratik Güç Birliği’nin acil eylem çağrısıyla akşam saatlerinde Bahnhofplatz'ta gerçekleştirlen mitinge Türkiyeli ve Kürdistanlıların yanı sıra İsviçreli demokrasi çevreleri de katılarak destek sundu.

Eylemde siyasi soykırıma uğrayan siyasetçilerin fotoğraflarıyla üzerinde "Türk askeri çocukları ve kadınları hedef gözeterek katlediyor", "Erdoğan faşizmini durdurun", "Faşizme ve işgale karşı mücadele zamanı" yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Sık sık siyasi tutsaklara özgürlük taleplerinin dile getirildiği kurumlar adına yapılan konuşmalarla devam eden eylem Almanca bildirilerin okunmasının ardından sloganlarla sonlandırıldı.