Siyasi soykırım saldırıları Avrupa’da protesto ediliyor

AKP-MHP faşizminin HDP'ye yönelik yürüttüğü siyasi soykırım operasyonlarına İsviçre’nin Bern, Zürih ve Solothurn kentleri ile Almanya’nın Ulm kentinde protesto edildi.

İsviçre'nin Bern, Zürih ve Solothurn ile Almanya’nın Ulm kentlerinde düzenlenen eylemlerle HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern’de Küresel İklim Grevi kapsamında düzenlenen eyleme Demokratik Güç Birliği bileşenleri de katılarak siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

Yürüyüş boyunca AKP-MHP faşizminin Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında yaratmış olduğu tahribata dikkat çeken afiş ve dövizlerin yanı sıra siyasi soykırıma uğrayanların fotoğrafları taşındı.

SOLOTHURN

Solothurn kentinde ise merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan hamleyi selamladı.

ZÜRİH

Aynı amaçla Zürih kentinde de Türk konsolosluğu önünde Demokratik Güç Birliği öncülüğünde bir miting düzenlendi.

Yine yarın İsviçre'nin birçok merkezinde Kürdistanlılar siyasi soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkacak.

ULM

Fridays for Future hareketinin çağrı yaptığı 6. Küresel İklim Grevi’nde tüm dünyada bugün çevreciler meydanlara çıktı. Ulm’daki eylemde, HDP aktivistleri taşıdıkları dövizlerle operasyonları gündeme getirdi.
Friday for Future (Gelecek için Cumalar) hareketinin öncülüğünde küresel iklim grevinin 6’ncısı bugün gerçekleştirildi. “Artı tek bir dereceye bile hayır” şiarıyla düzenlenen 6. Küresel İklim Grevi’ne tüm Almanya’da yine on binlerce kişi meydanlara çıktı.

Yoğun yağmura rağmen, yüzlerce kişinin katıldığı Ulm’daki gösteriye AGİF, ATİF, DİDF ve HDP’li aktivistler de katıldı.

Ulm’da eyleme katılan Türkiyeli devrimciler HDP’ye yönelik operasyon ve baskıları eylem alanına taşıdılar. AGİF, ATİF ve HDP’li aktivistler “İnadına doğa, İnadına HDP” ve “Bugün Türkiye’de yine çok sayıda HDP’li gözaltına alındı”, “Faşizme inat, HDP’yi ve doğayı savunuyoruz” yazılı dövizler taşıdılar. Alanda dövizlerle dolaşan aktivistler, konu hakkında geniş bilgilendirmede de bulundu.

Ulm’daki devrimci-demokrat kuruluşlar, kentlerinde HDP ile dayanışma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, önümüzdeki Salı günü (29 Eylül) şehir merkezinde dayanışma mitingi gerçekleştireceklerini duyurdular.