SKP: Katliamcılardan hesap sormak için Paris'e!

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Paris katliamının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, katliamcılardan hesap sormak için 12 Ocak’ta Paris’e çağırdı.

SKB, 9 Ocak 2013’te katledilen üç Kürt kadın devrimciyi anarak, “AKP-Erdoğan diktatörlüğünün Fransa devleti ile kurduğu kirli pazarlıklar ve işbirliği sonucu üç devrimci kadın, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Paris'in orta yerinde güpegündüz bir zamanda hain bir suikast ile katledildiler” dedi.

Bu katliamın üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen gerçek adaletin sağlanması için mücadelenin sürdüğünü kaydeden SKB, “Dava iddianamesinde Türk Devletinin ve MİT'in bu katliamla ilgili bağı açıkça ifade edilmesine rağmen, tutuklanan tek sanık olan Ömer Güney ise mahkemeye çıkarılmasına günler kala ani ve şüpheli bir 'ölümle' ortadan kaldırıldı” diye ekledi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Paris katliamının gerçekleştirilme biçimi, tetikçi Ömer Güney'in MİT' ile kurduğu bağlantının teşhiri üzerinden edinilen bilgiler ve ortalığa saçılan bir dizi kirli ilişkiler ağı bilinmektedir. Tüm bu gerçekler, katliamın taraflarının emperyalist kirli ilişkiler sistemi içerisindeki pozisyonları bakımından bir yerlere oturuyor. 9 Ocak katliamı, anti Kürt ittifakına dayalı emperyalist ve işbirlikçi-gerici temelde kurulmuş bulunan uluslararası kirli ilişkiler ağı, yumağını işaret etmiştir. Bugün benzer gerici, komplocu kontrgerilla organizasyonları ile katliamcı Türk Devleti, Avrupa ülkelerinde yeni komplolar, siyasi cinayetler peşindedir. Dün Sakine, Fidan ve Leyla'yı katleden suç şebekeleri bugün yeni kurbanların peşine düşerek mücadele eden güçlere, bireylere gözdağı vermeye, sindirmeye çalışıyor.

Ama nafile çabalar! Dün nasıl olduysa, bugünde katliam çetelerine, Saray diktatörlüğüne karşı halklarımızın ve ezilenlerin birleşik mücadelesi ile karşı koyacağız. Paris katliamının 6. yılında, kitlesel, birleşik sesimizi yükselttiğimiz oranda ve bu katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz mücadele ile yeni katliamların önüne bir set çekeceğiz.

6.yılında, Paris katliamının gerçek faillerinin açıklanması ve adaletin sağlanması için, Avrupa’da yaşanabilecek yeni siyasi katliamları önleyebilmek için, Saray diktatörlüğünün katliamcı, gerici, tek tipçi KHK'larına HAYIR demek için, Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm göçmen kadınları 12 Ocak günü Paris’te buluşmaya çağırıyoruz…”