Söderhamn Belediyesi'nden 'kayyum' kınaması

Söderhamn Belediyesi, AKP'nin Kürt belediyeleri gasp etmesini kınadı. Hıristiyan Demokrat Belediye Meclis Üyesi Maria Hansson, Erdoğan için "Dünyanın en kötü teröristi" dedi.

İsveç'in kuzey kesimlerinde yer alan Söderhamn Belediyesi, oy birliğiyle AKP-MHP faşist ittifakının HDP'li belediyeleri gasp etmesini kınadı. Belediye, hükümetten halkın iradesine saygı göstermesini, tutuklanan eşbaşkanları ve belediye meclis üyelerinin serbest bırakmasını istedi.

Tüm siyasi partilerin oy birliğiyle aldığı kararda, HDP'li belediyelerin yüksek oy oranlarına dikkat çekildi.

'TÜRKİYE BİR DİKTATÖRLÜĞE DÖNÜŞTÜ'

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Süleyman Soylu'ya da gönderilen kararda, "Türkiye binlerce politikacı, gazeteci, avukat, insan ve kadın hakları savunucularının anti-demokratik olarak cezaevlerinde tutulduğu bir diktatörlüğe dönüştü. Erdoğan İstanbul'daki seçimlerden sonra özellikle Kürtler üzerindeki baskıları yoğunlaştırdı” denildi.

HANSSON: ERDOĞAN DÜNYANIN EN KÖTÜ TERÖRİSTİ!

ANF'nin konu hakkında görüşlerine başvurduğu Hıristiyan Demokrat Belediye Meclis Üyesi Maria Hansson, Kürtlerin Türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri tarafından baskı altında tutulduklarını ve Türkiye'nin, Kürtlerin yerel seçimlerde ortaya çıkan iradesini gasp ettiğini söyledi.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgalci saldırılarına da tepki gösteren Hansson, "Türkiye'nin orada işi yok. Türkiye uluslararası yasa ve sözleşmeleri çiğniyor. Kürt çocuklarını ve sivilleri katlediyor. Erdoğan, dünyanın en kötü teröristidir, Hitler'den de kötü” dedi.