Söderhamn komplo ve tecride karşı ayakta

İsveç'in orta kesimlerinde küçük bir yerleşim birimi olan Söderhamn'da Kürdistanlılar ve dostları, komplo ve tecridi kınamak için bir yürüyüş ve miting düzenledi.

Öncelikle il merkezindeki caddenin kenarındaki karlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin yer aldığı bayraklar yerleştirildi.

Daha sonra üzerinde “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a siyasi statü, Türkiye'nin Efrîn savaşına son” yazılı pankartın arkasında Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalarla yürüyüşe geçen kitle, 15 Şubat komplosu ve Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etti.

İl merkezindeki meydanda bir konuşma yapan Kürdistan ile Dayanışma Komitesi Başkanı Benny Gustafsson, Leyla Güven ve açlık grevcilerinin taleplerini desteklediklerini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin derhal kaldırılmasını gerektiğini söyledi.

Öcalan özgürleşene kadar eylem ve etkinliklerini sürdüreceklerine vurgu yapan Gustafsson, İsveç Hükümeti'ne Türk devletinin gerçekleştirdiği insan hakları ve Öcalan'a yönelik tecride karşı tutum alması çağrısı yaptı.