Solothurn ve Cenevre’de belediyelerin gasp edilmesi protestosu

Amed, Van ve Mardin belediyelerinin gasp edilmesi İsviçre’nin Cenevre ile Solothurn kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Cenevre Birleşmiş Milletler Ofisi önünde gerçekleştirilen eylemde “Kürdistan’da halkların iradesi AKP/MHP faşizmi tarafından gasp edilmiştir” yazılı pankart taşınırken başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Uluslararası devletlerin hak gaspları karşısında ki suskunlukları da protesto edildi.

Eylemde CDK Cenevre Eş Başkanı Salih Sağlam ile CDK Lozan Eşbaşkanı Nezahat Ergüneş birer konuşma yaptı.

Sağlam “AKP/ MHP faşizmi karşında gerek Birleşmiş Milletler gerekse uluslararası devletler gözlerini kapatarak üç maymunu oynamış ve Erdoğan faşizminin destekçisi olmuştur. Bizler bu faşizan uygulama karşısın da Kürdistanlılar olarak bugün buraya Kürt halkına uygulanan haksızlık ve hukuksuzluğa karşı sesimizi çıkarmak için geldik. Kürdistan’dan Erdoğan faşizmi yıkılana kadar her gün alanlarda olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eylemde Fransızca bildireler okundu. Eylem sloganlarla sonlandırıldı.

SOLOTHURN

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde gerçekleştirilen eylemde AKP/MHP faşizminin kayyum politikaları protesto edildi. AKP, Erdoğan ve kayyum politikalarına yönelik sloganların atıldığı eylemde Almanca bildiriler okundu. Eylemin ardından İsviçreli Kürt dostlarının katılımıyla Rojava’nın yeniden inşaa projesinde yer alan aktivist tarafından Rojava’daki son siyasi süreç aktarıldı.