Sorbonne’da Boğaziçi ve Efrîn için eylem

Sorbonne Üniversitesi’nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve Erfin ile dayanışmak amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nin Odeon’da bulunan merkezi önünde bir araya gelen yaklaşık 50 öğrenci ve akademisyen, Boğaziçi öğrencileriyle dayanışmak amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Paris’te okuyan Kürt öğrencilerin çağrıcısı olduğu açıklama, Barış İçin Akademisyenlerin ile birçok üniversiteden öğretim görevlisi, İNALCO ve HDK Fransa gençliği, Eğitim Sendikası Snepsus-FSU ve Paris 8 Üniversitesi Öğrenci İşgal Grubu tarafından yapıldı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve Boğaziçi Üniversitesi’nde son günlerde yaşanan olaylara ilişkin bildirinin dağıtıldığı açıklamada, “Boğaziçi öğrencileriyle dayanışmaya”, “Kahrolsun kölelik, kahrolsun sömürgecilik”, “Savaşın, işgalin lokumu olmaz”, “Sana da karşıyız, savaşına da karşıyız”, “Türkiye’deki öğrencilere özgürlük”, “Türkiye’deki öğrencilerle dayanışmaya” yazılı dövizler taşırken, Boğaziçi Üniversitesi’nde mağdur edilen öğrencilerle dayanışmayı dile getiren bir pankart açıldı.

Basın açıklaması Fransızca, Kürtçe, İngilizce ve Türkçe 4 dilde yapıldı. Afrin’i sahiplendiklerini de ifade eden öğrenci ve akademisyenler yaptıkları konuşmalarda, aynı zamanda savaşın yıkıcılığına da vurgu yaptı.

Bugün yapılan konuşmalarda ve bildiride, Barış İçin Akademisyenlere ilişkin hala 262 davanın sürdüğü ve HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun ise hala hapiste olduğuna dikkat çekildi.

Bildiriye imza atan akademisyen ve öğrencilerin isimleri şöyle:

Tuna Altınel, Université Lyon 1

Çağla Aykaç, Université de Genève

Etienne Balibar, Université Paris-Nanterre

Claude Calame, EHESS

Sabine Delzescaux, Université Dauphine (eski başkanı)

Selim Eskiizmirliler, Université Paris Diderot (başkanı)

Eric Fassin, Université Paris-8

Derya Fırat, Université Paris-Nanterre

Isabelle Saint-Saens

Engin Sustam, Université Paris-8

Mehmet Tuncel, Université de Nantes

Destekleyenler :

Herve Christofol, Eğitim Sendikası (Snepsup-FSU) Genel Sekreteri

Reşat Çelik (HDK Fransa Gençliği, INALCO)

Nuray Bayındır (Eski Boğaziçi öğrencisi)

İrfan Dayıoğlu (Eski Boğaziçi öğrencisi)