SPD’li vekilin bürosunda Güven için sivil itaatsizlik eylemi

Almanya’nın Leipzig kentinde bulunan SPD’nin Avrupa Parlamentosu üyesi Constanze Krehl’in parti bürosunda bir grup aktivist, 77 gündür açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eş Başkanı Güven için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasını talep eden ve başta DTK Eşbaşkanı Leyla Güven olmak üzere açlık grevi eylemini sürdüren aktivistlerle dayanışma amaçlı eylemlerini sürdürüyor.

Almanya’nın doğusunda yer alan Leipzig kentinde ise bugün akşam saatlerine doğru sayısı 15’i bulan bir grup aktivist Federal Hükümet’in ortağı olan Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) üyesi Avrupa Parlamentosu milletvekili Constanze Krehl’in parti bürosunda sivil itaatsizlik eylemi başlattı.

Aktivistler, milletvekili Krehl’in açlık grevi eylemcilerinin talebi olan İmralı’daki tecridin kaldırılması için harekete geçmesini talep etti. Daha sonra büroya davet edilen aktivistler AP üyesi Krehl ile görüşerek bir dosya verdiler.

Alman dış siyasetinin DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in serbest bırakılması, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Türkiye’ye silah satışının durdurulması çerçevesinde pozisyon almasını isteyen aktivistlerin sivil itaatsizlik eyleminin “Rojava-Leipzig Eylem Grubu”nun üstlendiği öğrenildi.

Aktivistlere SPD’li yetkililerle yüz yüze görüşüp taleplerini bildirebilecekleri belirtildi. Barışçıl geçen ve büroya hiç zararın verilmediği sivil itaatsizlik eylemi akşam saatlerinde sona erdi.