St. Gallen Kilisesinden Güven’e destek mesajı

İsviçre'de St-Gallen Kilisesi yöneticilerinden Suzi Alter, Leyla Güven ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması için 71 günden beridir açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in eylemine uluslararası alandan destek gelmeye devam ediyor.

Son olarak İsviçre’nin St Gallen Kanton Kilisesinde düzenlenen Enternasyonal Kültür etkinliğinde söz alan Kilise yöneticilerinden Suzi Alter, Leyla Güven’in eylemine dikkat çekerek, Güven ile dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevlerinde olan bütün Kürtlerle dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Alter, “İnsanları açlık grevine götüren Öcalan üzerindeki tecrit ve diğer nedenler ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik katliamcı bir politika yürüttüğünü belirten Alter, Türkiye’nin bugün açık bir cezaevinde dönüştürüldüğünü ve gün geçtikçe daha da yaşanılmaz bir ülke halini aldığını söyledi.

Kürt halkının Rojava ve Suriye’de DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleyi hatırlatan Alter, başta Kürt halkı olmak üzere bütün mağdur edilen halkların yanında olduğunu ifade etti. Alter, “Hristiyan Kilisesi olarak, tüm hukuksuzlukların karşısındayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.