Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Strasbourg direnişinde 75’inci gün...

Fransa’nın Strasbourg kentinde 14 Kürt aktivistin Öcalan için yürüttüğü açlık grevi 75’inci gününde devam ediyor. Eylemcileri, PYD Atina temsilciliğinden avukat Stratos Nikoloudis ziyaret etti.

PYD Atina temsilciliği danışmanı avukat Stratos Nikoloudis, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’da 75 gündür açlık grevinde olan eylemcileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Nikoloudis, tecridin insanlığa karşı suç olduğunu söyledi. Bu ziyaretin eylemcilere destek amacını taşıdığını belirten Nikoloudis, tecridin kırılması için başlatılan eylemlerin parçası olduklarını ifade etti.

Açlık grevi eylemleri için “tarihi ve kahramanca” diyen Nikoloudis, “Çünkü bu eylemler özgürlük, demokrasi, insan hakları ve adaleti isteyen ve amaçlayan eylemlerdir” dedi.

Bu eylemlerin aynı zamanda Avrupa ülkelerindeki sessizliği deşifre ettiğini belirten Stratos Nikoloudis, sessizliğin Kürtlere karşı yürütülen savaş konseptine ortaklığın ifadesi olduğunu kaydetti.

Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiğini belirten Nikoloudis, bu mücadelenin yanında olmanın insani bir görev olduğunu da sözlerine ekledi.

Eylemciler adına karşılama da bulunan akademisyen Kardo Bokani, bu ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Öcalan’ın Kürt halkından bağımsız ele alınamayacağını belirten Bokani, Öcalan’ın özgürlüğünün, Kürt halkını özgürleştirilmesinin de önünü açacağını belirtti.

Uluslararası komploya vurgu yapan Kardo Bokani, Avrupa ülkelerinin de bu komplonun en önemli aktörleri olduğunu belirterek, Türk Devletinin Kürt Halk Önderine uyguladığı ağır tecridin komplonun devamı olarak yorumlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bokani, Avrupa ülkelerinin bu sessizliğinin de komplonun devam ettiğinin göstergesi olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Tecrit kırılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Kardo Bokani, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan herkesin ortaya koydukları eylemlere sahip çıkması çağrısında bulundu.