Stockholm, Basel, Köln ve Rennes'de eylem

İsvceç’in Stockholm, İsviçre’nin Basel ile Almanya’nın Köln ile Fransa'nın Rennes kentinde Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek için eylem yapıldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt Halk  Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kırılması için açlık grevi ve ölüm orucundaki eylemcileri sahiplenmek için akşam saatlerinde bir eylem gerçekleştirildi.

HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in resmi ve üzerinde ”Suriye'de DAİŞ'i yenilgiye uğrattık, ama Türkiye'de tutsağız” yazılı döviz ve Türk polisinin açlık grevcilerin annelerine saldırılarını kınayan dövizler taşıyan eylemciler, çevreden geçenleri tecrit hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

ANF'ye açıklama yapan eylemciler, Adalet Bakanlığı ve diğer Türk yetkililerin tecridin kaldırılması açıklamalarının oyalama ve İstanbul'da gelecek ay yapılacak seçimlerde Kürtlerin oylarını alma amacını taşıdığını belirterek tecrit tamamen kaldırılana kadar meydanlarda olacaklarını söyledi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla Barfüsserplatz’da gerçekleştirilen eylemde “Öcalan’a yönelik tecrite ve izolasyona karşı Kürt aktivistler bedenlerini ölüme yatırdı” yazılı pankart ile açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları taşındı. Sık sık tecrite karşı açlık grevi ve ölüm orucunda ki direnişçilerin eylemlerini sahiplenen sloganların atıldığı eylem Almanca bildirilerin okunmasının ardından sonlandırıldı.

Öte yandan İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar bu gece bir çok merkezde otobüslerle yarın Brüksel’de yapılacak olan merkezi eylemine katılmak için hareket edecek.

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde Viyan Kadın Meclisi tecriti protesto etmek, ölüm orucu ve süresiz açlık grevi eylemcilerini sahiplenmek için bugün bir eylem gerçekleştirdi.

Saat 18.00'da Bahnhof Vorplatz'da yapılan eylemde mültecilerin sınır dışı edilmesine karşı çıkan bir Alman sivil toplum kuruluşu da katıldı.

Eylemdeki konuşmalarda ölüm orucu ve süresiz açlık grevine ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Halfeti ve Bozova’da Türk devlet güçlerinin insanlık dışı saldırıları da kınandı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde Zin Kadın Derneği ve Rennes Demokratik Toplum Merkezi’nin çağrısı ile açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenlendi.

Eylemde “Hepimiz Leylayız”, “Sessizliği durdurun”, “Yaşasın direniş”, “Yaşasın dayanışma”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganlarını atan kitle bildiri de dağıttı.