Stockholm’de İran Büyükelçiliği önünde protesto eylemi

İran rejiminin Ramin Hossein Panahi, Loghman Moradi ve Zanjar Moradi'yi idam etmesi İsveç’in başkenti Stockholm’da düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

İran rejiminin siyasi tutsaklar Ramin Hossein Panahi, Loghman Moradi ve Zanjar Moradi'nin idam etmesini ve Hewler'de İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait bir kampı bombalamasını protesto etmek için İsveç’in başkenti Stockholm’de İran Büyükelçiliği binası önünde bir protesto gösterisi düzenlendi.

PJAK’ın çağrısı üzerine saat 15.300 sularında gerçekleşen gösteride, İran’ın idam ettiği 3 Kürt yurtsever ve bombalamalar sonucu yaşamlarını yitirenler için saygı duruşu yapıldı.

PJAK adına bir konuşma yapan Amir Babakri, Uluslararası Af Örgütü ve insan hakları kuruluşlarının protesto etmelerine karşın İran rejiminin 3 Kürt tutsağı idam ettiğini belirterek “Bu keyfi  idamlar rejimin halkı korkutmak ve mücadelesini bastırmak için umutsuz çırpınışlarıdır” dedi.

İran rejiminin Hewler yakınındaki bir iltica kampını bombalayarak 16 Kürdü katletmesi ve 40’ını yaralamasının rejimin Kürtlere saldırısını yoğunlaştıracağını göstereceğini söyledi.

İran rejiminin tutsakları idam etmesi ve Kürtleri bombalamasına sessiz kalan Batılı ülkeleri eleştiren Babakri, uluslararası toplum ve insan hakları savunucularına İran rejiminin katliamlarına karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

Gösteride “İdamları durdurun”, “Kahrolsun İran İslam rejimi”, “Katil Hameney, İki yüzlü Avrupa” gibi rejimi kınayan sloganların yanı sıra “Şehit Namırın” sloganı atıldı.