Stockholm'de İran'daki idamları protesto eylemi

9 Mayıs 2010'da 4 Kürdistanlı devrimciyi idam eden İran rejimi İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

İran rejiminin Şirin Elamhuli, Ferzad Kemanger, Ali Heyderiyan ve Ferhad Vekili adlı devrimciler ile monarşi yanlısı Mehdi Eslamiyan’ı idam etmesinin 9. yıldönümü Stockholm'de protesto edildi.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) çağrısı üzerine düzenlenen eylem saat 13.00 sularında Norrmalmstorg Meydanı’nda başladı.

PJAK'ın 4 devrimcimin idamı dolayısıyla yaptığı açıklamanın Kürtçesini Amir Babakiri, İsveççesini Ferah Bozcalı okudu.

Ferhad Vekili'nin kız kardeşi Sadie Vekili de, İran rejiminin idamlarını kınadığını ve tüm Kürdistan şehitlerinin önünde saygıyla eğildiğini söyledi. İran rejiminin kendi ideolojisinden farklı düşünen hiç kimseye hayat hakkı tanımadığını ve farklı düşünenleri baskı, işkence ve idamlarla susturmak istediğini belirtti.

Elamhuli, Kemangar, Heydariyan, Vekili ve idam edilen diğer eylemcilerin kürsüye yerleştirildiği eylemde “Kahrolsun İslami İran rejimi”, “İran'da İdamlara son”, “Katil İran, iki yüzlü Avrupa Birliği” ve “Şehit namırın” sloganları atıldı.

SADİE VEKİLİ: KÜRDİSTANLILAR AÇLIK GREVCİLERİ İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

ANF'ye açıklamalarda bulunan Ferhad Vekili'nin kız kardeşi Sadie Vekili, Kürt halkının Kürdistan'ın özgürlüğü için kendilerini feda eden şehitleri örnek almasını istediğini belirttikten sonra Türkiye ve Avrupa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için süren açlık grevlerinin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Leyla Güven'in önderliğinde başlatılan ve 7 bin tutsağın katılımıyla kitleselleşen zindanlardaki açlık grevlerinin desteklenmesinin önemine dikkat çeken Vekili, Avrupa ve Kürdistan'da yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına açlık grevcileriyle dayanışmaları çağrısı yaptı.