Stockholm'de Öcalan'ın özgürlüğü için eylem

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılması ve serbest bırakılması talebiyle bir eylem düzenlendi.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine Medborgarplatsen Meydanı'nda saat 13.00 sularında düzenlenen eylemde bir konuşma yapan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Başkanı Ferah Bozcalı, Kürt halkının kendisinden 2 yıldan fazla bir süredir haber alamadığı Önderinin sağlığından kaygı duyduğunu söyleyerek CPT'yi görevini yapmaya çağırdı.

Dünyanın değişik yörelerinde yaşayan milyonlarca Kürdün ana taleplerinin Öcalan'ın serbest bırakılması olduğuna vurgu yapan Bozcalı, “Öcalan'la birlikte siyasi tutsakların serbest bırakılması barışın sağlanması için zorunlu bir adımdır. Gerçek bir barış sürecinin başlatılması için tüm taraflar Öcalan'ın belirleyici rolünü kabul etmektedir” şeklinde konuştu.

İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği'ni tecrite karşı suskun kaldığı için eleştiren Bozcalı, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere de Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Latif Cebe de Öcalan'ın tutsak olduğu koşullarda hiçbir Kürdün kendini özgür hissedemeyeceğini belirterek Kürdistanlılar ve dostlarına Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleye daha sıkı sarılmaları çağrısında bulundu.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı eylemde, “Kanlı ellerinizi Öcalan'da çekin”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan'la dayanışma” ve “Öcalan'a özgürlük” sloganları atıldı.