Stockholm'de Öcalan'ın özgürlüğü için miting ve yürüyüş

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistanlılar, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdi.

İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun binası önündeki Norra Bantorget Meydanı'nda saat 13.00 sularında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, ellerinde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın poster ve flamaları, PKK, KCK, YPG/YPJ bayrakları ve Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden pankartlar taşıyarak yürüyüşe geçti.

Kortejin en önünde Öcalan'ın büyük boy portresinin taşındığı yürüyüş sırasında, Türk devletinin Öcalan'a yönelik tecridini ve Kürt Halkına yönelik saldırılarını kınayan konuşmalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı.

“Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü”, “Katil, faşist  Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “PKK halktır, halk burada’’ ve “Kanlı ellerinizi Öcalan'dan çekin” sloganları atan kitle, mitingin yapıldığı Norrmalmstorg Meydanı’nda devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra “Şehit Namirin” sloganını attı.

Amara Kürt Kadın Meclisi adına konuşan ve 10 Aralık'ın İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatan Ayşe Göktepe, 19 yıldan beri ağır tecrit koşullarıında yaşayan ve Kürt Halkının iradesini temsil eden Öcalan'ın felsefesinin Rojava'da yaşama geçirildiği ve Ortadoğu ve ezilen halklar için umut yarattığını belirterek derhal serbest bırakılmasını istedi

Kurdistan Ulusal Kongresi'den (KNK) Karvan Said ise, Öcalan'ın Kürt ve ezilen Ortadoğu halkları için taşıdığı öneme değindikten sonra Türk devletinin altına imza attığı uluslararası anlaşmaları çiğneyerek Öcalan'a tecrit uygulamasını kınadı.

Uluslararası toplum, Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne tecridin kaldırılması ve Öcalan'ın serbest bırakılması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Eylem, Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden sloganların atılmasıyla son buldu.