Stockholm'de açlık grevi 3. gününde

İsveç'te yaşayan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 6 Aralık günü başlattıkları açlık grevi 3. gününde.

Açlık grevlerini Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde sürdüren eylemciler, Öcalan'a yönelik tecrit son bulana kadar mücadele etmekte kararlı.

İsveç'in yüzlerce kilometre kuzeyindeki yerleşim biriminden gelip açlık grevine Katılan Güney Kürdistanlı Zerdeşt İbrahimi, ANF'ye ”Biz sadece Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılması için değil esas olarak serbest bırakılması için açlık grevi yapıyoruz. Her şeyden önce CPT İmralı'ya giderek inceleme yapmalı ve Öcalan'ın sağlık durumu hakkında kamuoyunu bilgiledirmeli” açıklamasını yaptı.

Milyonlarca Kürdün lider olarak kabul ettiği Öcalan'ın tecrit edilmesinin tüm Kürt Halkının tecriti olarak gördüklerini söyleyen İbrahimi, ”Başur'da halk Serok Öcalan'ı destekliyor. Onun serbest bırakılmasını istiyor. Ama Başur halkı KDP'nin baskılarından dolayı duygu ve düşüncelerini açıklayamıyor” diyerek KDP'nin tutumuna tepki gösterdi.

KDP'nin Türk devletiyle işbirliği yaptığını ve Kürt halkının çıkarlarını savunmadığını söyleyen İbrahimi, “Başur'da yaşayan halkımız endişe ve korkuyu yenmeli. Eğer biz hep birlikte hareket edersek dünyada hiç bir güç bizim mücadelemizi bastıramaz” diyerek Güney Kürdistan Halkına Öcalan'a yönelik tecride karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

Bu arada Kürdistanlıların dostları da eylemcileri ziyaret ederek destek mesajları veriyor. Açlık grevinin 2. gününde eylemcileri ziyaret edenler arasında Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat da bulunuyordu.

Riazat, Sol Parti olarak PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep ettiklerini ve bu gerçekleşene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. So Parti'nin eylemcilerle dayanışma içinde olduğuna vurgu yaptı.