Stockholm’de Efrin’le dayanışma çadırı

Stockholm’de yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’deki katliamlarını teşhir etmek ve Efrîn halkıyla dayanışmak için Salı günü sabah saatlerinde başlattıkları çadır eylemini sürdürüyor.

İsveç parlamentosu’nun önündeki Mynttorget Meydanı’na kurdukları çadırın ön tarafına İngilizce “Efrîn’de Kürt Halkına soykırımı durdur” pankaratı ve Türk devletinin katlettiği çocuk ve kadınların resimlerini asan eylemciler, çevreden geçenlere Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamları teşhir eden bildiriler dağıtıyor.

Zaman zaman marşlar çalan ve Türk devletini protesto eden sloganlar atan eylemcilerden Azad Heydari, İsveç’te yürüttükleri çalışmalar ve çadır eylemi hakkında ANF’ye konuştu.

Erdoğan’ın ordusu ve ortağı DAİŞ artığı çetelerin Efrîn’deki katliamlarını teşhir etmek için çadır eylemini başlattıklarını söyleyen Heydari, “Stockholm’de günün 24 saati değişik eylem biçimleriyle Türk devleti’nin Efrîn’deki katliamlarını teşhir ediyoruz. Bun da başarılı da olduk. Erdoğan’ın vahşet ve katliamlarına karşı halkın ve politikacıların desteğini kazandık” dedi.

Salı günü parlamentoda yapılan tartışmalar ve Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ün yaptığı açıklamaların Kürdistanlıların çabalarının etkisini gösterdiğine dikkat çeken Heydari, şöyle konuştu: “Dışişleri Bakanı Erdoğan’ı eleştiren ve Kürtleri destekleyen konuşma yaptı. Tüm dünya Kürtlerin yanında ve Erdoğan’a karşı. Efrîn halkı kazanana kadar dayanışmamızı sürdüreceğiz.”

Heydari, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına tüm olanaklarını harekete geçirmeleri, okulda, işyerlerinde ve sokaklarda Türk devletinin Efrîn’deki katliamlarını teşhir etmeleri çağrısı yaptı.