Stockholm’de işgalci Türk devleti ve işbirlikçileri kınandı

Güney Kürdistan’a işgal saldırıları düzenleyen Türk devleti ve işbirlikçileri İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen bir eylemle kınandı.

Stockholm Demokratik Kürt Merkezi ve Amara Kadın Meclisi, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını ve 5 Temmuz günü KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xarib (Helmet) ve iki gerillanın katledilmesini protesto etmek için Stockholm’de bir eylem gerçekleştirdi.

“Çocuk katili Erdoğan”, “Terör ve faşizme karşı birleş”, “Şehit namırın” pankartları ve Türk devletinin bombalamalarında yaşamlarını yitiren sivillerle Diyar Xarib'in fotoğraflarının taşındığı eylemde Amara Kürt Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe konuştu.

Göktepe, 25 yıldan beri Güney Kürdistan'a saldırılar düzenleyen Türk devletinin son bir aydır işgal saldırılarını arttırdığını ve sivilleri katlettiğini söyledi.

5 Temmuz günü yapılan saldırılarda aralarında KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xarib'in de yer aldığı bazı gerillaların katledildiğini söyleyen Göktepe, bu saldırıların düzenlenmesi sırasında sessiz kalan ve Türk devletiyle işbirliği yapan Kürdistani güçlere sert eleştiriler yöneltti.

Göktepe, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Türk devletinin soykırım operasyonlarına tavır almaları ve meydanlara çıkmaları çağrısında bulundu.

Eylemde “Katil Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” ve “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin” sloganları atıldı.