Stockholm'de Kasım Engin ve Zin Avesta için anma

Şehit Kasım Engin ve Zin Avesta, İsveç'in başkenti Stockholm'de anıldı.


Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısında 27 Mayıs günü şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin ile kanser hastalığı sonucu yaşamını yitiren HPG ve YJA STAR Komuta Konseyi Üyesi Zin Avesta, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Engin, Avesta ve tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan toplantı salonuna Engin, Avesta ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük fotoğrafları asıldı.


'KOMUTAN OLDUĞU KADAR ENTELEKTÜELDİ'

Engin'i yakından tanıyan yoldaşları, söz alarak anılarını paylaştı.

Engin'in yakın arkadaşlarından Kürt Siyasetçi Hozan Botan, Engin'in bir gerilla komutanı olduğu kadar ciddi entelektüel birikimi olan bir filozof, tarihçi ve sosyolog olduğunu söyledi. Almanya'da Frankfurt Üniversitesi'nde çok başarılı eğitimini bırakıp Kürdistan dağlarına yöneldiğini hatırlattı.

'YOLDAŞLARINA ÖRNEK OLDU'

Botan, uzun yıllar Kürt Özgürlük Hareketi saflarında savaş alanlarında yer alan Engin'in güçlü kişiliği, ilkeli duruşu, mücadele azmi ve güler yüzlülüğüyle yoldaşlarına örnek olduğunu söyledi.

Önceki gün İsveçli yetkililerin Palme Cinayeti hakkında yaptıkları basın toplantısına da değinen Botan, kapitalist modernitenin sömürgeciliğe hizmetine dikkat çekti.

Botan, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Engin'in ruhuyla mücadeleye sarılma çağrısı yaptı.

Kürt Siyasetçi Senanik Önen de Engin'le yaşadığı bazı anılarını katılımcılarla paylaştı.

'KÜRT HALKI ŞEHİTLER SAYESİNDE HEDEFİNE ULAŞACAK'

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamuş, Kürt Halkının Kürt Özgürlük Hareketinin 40 yıldan beri verdiği mücadele ve şehitler sonucu hak ettiği onura eriştiğini söyledi. Kürt halkının önünde tehlikeler olduğunu söyleyen Karamuş, şehitler sayesinde  Kürt halkının hedeflerine ulaşacağına vurgu yaptı.
 
Anma etkinliği Engin ve  Avesta'nın mücadelerini  anlatan sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.