Stockholm'de Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan'da gerçekleştirdiği katliam ve soykırım, Güney Kürdisan ve Rojava'ya yönelik işgal girişimi İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

“Kürdistan'da işgale dur de!” platformunun yaptığı küresel çağrı üzerine saat 15.00 sularında Norrmalmstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, ellerinde Türk devletinin katliam ve soykırımlarını kınayan pankartlar, PKK, KCK, PYD, PJAK, bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşıdı.

İsveç Demokratik Eş Başkanları Rıdvan Altun ve Ferah Bozcalı'nın yanı sıra temaslarda bulunmak için İsveç'te bulunan Yeni Nesil Listesi'nin Dohuk milletvekili adayı ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi Üyesi Kamuran Berwari, Türk devletinin Kürt halkı ve ezilen diğer halklara yönelik tutum, saldırı ve soykırım politikalarını teşhir eden bir konuşma yaptı.

Türk devletinin barbarlığına karşı şehirlerde, dağlarda ve cezaevlerinde direnen tüm ilerici ve devrimcileri selamlayarak konuşmasına başlayan Berwari, Kürt Halkının topyekün bir saldırıya karşı karşıya kaldığını, Türk devletinin özgürlüğüne kavuşan ve kavuşma mücadelesi veren Rojava, Şengal ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çekti.

Türk devletinin amacının Kürtlerin özgürleşmesini engellemek ve özgürleştirilen bölgeleri işgal etmek olduğunu söyleyen Berwari, tüm Kürtler ve ilerici ve devrimci güçlerin Türk devletinin işgal planlarına karşı çıkması ve mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bölge ülkelerin Kürtlere yönelik baskı, katliam ve soykırım politikalarına karşı Kürtlerin ulusal birliğinin gerçekleşmesinin önemine değinen Berwari, Kürdistanlılar başta olmak üzere tüm azınlık haklar ve devrimci çevrelere güçlerini birleştirmeleri ve mücadeleyi yükseltmeleri çağrısı yaptı.

Eylemde “Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin”, “Katil Erdoğan, ikiyüzlü Avrupa Birliği”, “Biji Serok Apo” gibi Türk devletini kınayan ve Kürt Özgürlük Hareketine destek veren sloganlar atıldı.