Stockholm'de Türk devletini protesto eylemleri

Türk devletinin Güney Kürdistan ve Kürt halkına yönelik soykırım operasyonları İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Türk devletini kınamak için protesto gösterisi yapan Kürdistanlılar, bugün de Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik bombalamaları ve soykırım saldırılarını protesto için Stockholm il merkezinde Sergelstorg ve Kista semtinde gösteriler düzenledi.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine yapılan eylemlerde “Erdoğan coronavirüsünden daha tehlikelidir”, “Dün Rojava, bugün Güney Kürdistan, Türk işgalini durdurun”, “Tür ordusu Rojava'dan defol” yazılı pankartlarla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar, KCK ve PKK bayrakları taşıdı.

Sosyal mesafeye uyularak gerçekleştirilen eylemlerde Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne Türk devletiyle yaptığı işbirliğine son vermesi çağrıları yapıldı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi, eylemlerin çarşamba ve cumartesi günleri yapılacağını açıkladı. Tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Türk devletini protesto amacıyla yapılan eylemlere katılmaları çağrısı yaptı.