Stockholm'de Türk turizmini boykot eylemi

Kürtler ve dostları, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt halkına karşı topyekün saldırıya geçen Türk devletine turizm boykotu uygulanması için eylem yaptı.

İl merkezindeki Sveavägen Caddesi'nde Türkiye'ye charter seferleri düzenleyen iki turizm şirketi önünde gerçekleşen eylemde “Türkiye'yi boykot et” ve “Terör devleti Türkiye sivilleri bombalıyor” pankartları taşındı.

Eylemciler, caddeden geçenleri ve turizm bürosunu ziyaret edenleri Türkiye'nin Kürdistan'da gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve Rojava'daki savaş ve insanlık suçları hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

Rojava Komitesi’nden Andreas Klominek, ANF’ye Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik işgali sürdüren Türk devletini tecrit etmek için Türkiye’ye uçak biletleri satan şirketlerin önlerinde kampanya başlattıklarını söyledi.

İsveçlilerin tatillerini Türkiye’de geçirmekten kaçınmaları istediklerini söyleyen Klominek, bazı devletlerin Rojava’ya yönelik işgalin son bulması için Türkiye’ye yatırım uyguladıklarını, kendilerinin de sosyal bir hareket olarak Türkiye’ye bilet satan şirketler önündeki eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Şirketlerin önlerinde dağıtılan Rojava Komitesi, Sara Kadın Birliği ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi imzalı bildirilerde şirketlere, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgali sona erene kadar Erdoğan rejimiyle yakın ilişkisi olan Türk Hava Yolları’yla çalışmamaları çağrısı yapıldı.