Stockholm'de ‘Türkiye'yi boykot’ şiarıyla Efrîn için eylem

Türk devletinin Efrîn'i işgalini kınamak amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan eyleme Türkiye'ye boykot uygulanması talebi damgasını vurdu.

Eylemde konuşmalar yapan sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, uluslararası hukuku çiğneyen Türk devletine anladığı dilden yanıt verilmesini isterken Kürdistanlılar ve dostları, Türkiye'ye boykot ve yaptırım uygulanmasını talep eden sloganlar attı.

“Efrîn Direnişiyle Dayanışma Komitesi” ve İsveçli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile saat 13.00 sularında bir kez daha İşçi Sendikaları Konfederasyonu binası önündeki Norra Bantorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, 13.30'da Türk devletini kınayan ve Efrîn halkları ve YPG/YPJ'ye destek atan sloganlar atarak yürüyüşü başlattı.

Kortejin en önünde giden araca yerleştirilen hoparlörler aracılığıyla yapılan konuşmalarda Türk devleti ve ÖSO çetelerinin gerçekleştirdikleri, katliam, yağmalama ve baskılar teşhir edildi. Avrupa Birliği ve dış dünyaya Türk devletinin katliam ve soykırımı operasyonlarına tutum almaları ve Türkiye'yi boykot etmeleri çağrıları yapıldı.

SİLAH SATIŞLARINI DURDURUN

Gösteriyi örgütleyen dernek ve partiler adına yapılan yazılı açıklamada da İsveç silah tekeli SAAB tarafından üretilen elektronik parçaların Efrîn'de halkı katleden Almanya'nın Leopar tanklarında kullanıldığını belirtildi. İsveç, Almanya ve ABD'den Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması talep edildi.

İsveç halkı ve Kürdistanlılar ve dostlarına Türkiye'de imal edilmiş ürünleri almamaları ve tıpkı 1980 Yıllarda Güney Afrika'daki ırkçı Apartheid rejimine uygulanan boykot gibi AKP-MHP faşizminin iktidarda olduğu Türkiye'yi boykot etmeleri çağrısı yapıldı.

Norrmalm Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Efrîn ve devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ve “Şehit namırın” sloganının atılmasından sonra konuşma yapan Kurdcide Watch CHAK Başkanı Azad Heydari, Efrîn halkı ile YPG/YPJ güçlerinin Türk devleti ve ÖSO çetelerine karşı kararlı bir direniş gösterdiklerini söyledi.

Türk devleti ve ÖSO çetelerinin gerçekleştirdikleri katliam, yağma ve terörü somut örnekler veren Heydari, İsveç'teki örgütlerin işgalciler geri çekilene kadar Efrîn halkıyla dayanışmasını sürdüreceğine vurgu yaptı.

TÜRK ÜRÜNLERİ VE TURİZMİ BOYKOT EDİN

Kadın Barış İnisiyatifi lideri Latife Fegan, Batılı ülkelerinin Türkiye ile yaptıkları sığınmacıların durdurulması anlaşmasından dolayı Efrîn katliamına sesiz kaldığı değerlendirmesini yaptı. İşgale karşı Efrîn halkının direnişini sürdürdüğünü ve ülkesini savunduğunu söyleyen Fegan, İsveçliler ve Türkiyelilere Türk ürünlerini ve turizmini boykot etmeleri çağrısı yaptı.

Türk devletini kınayan ve Kürt Özgürlük Harelketi ve Efrîn direnişine destek veren döviz ve pankartların taşındığı eylemde sık sık “Türkiye'yi boykot et”, “Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin”, “Türk ordusu Rojava'dan defol”, “Erdoğan, Putin çocuklarımızı katletmeyin”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.