Stockholm'de Zeynep Kınacı anıldı

Dersim'de 1996 yılında gerçekleştiği fedai eyleminde ölümsüzleşen Zeynep Kınacı (Zilan), İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleşen anmada Kınacı'nın fotoğrafı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer şehit yoldaşlarıyla birlikte kürsüye yerleştirdi. Önüne kızıl güller konuldu ve mumlar yakıldı.

Sara Kadın Birliği Başkanı Ayşe Göktepe, toplumsal tarihe iz bırakan, bireyin ait olduğu toplumu bütünleştiği kişisel tarihi ile toplumsal tarihi aynı momentte birleştiren anların olduğunu söyledi.

YOK EDİLMEK İSTENEN HALKIN ADINI ALTIN HARFLERLE TARİHE GEÇİRDİ

Bu anlardan birinin 30 Haziran 1996 günü Dersim'de yaşandığına vurgu yapan Göktepe, Zeynep Kınacı'nın gerçekleştirdiği eylemiyle yok edilmeye çalışılan bir halkın adını altın harflerle tarihe geçirdiğini belirtti.

Kınacı'nın eyleminin özgür Kürt kadın kimliğinin kalıcılaşması ve derinleşmesine katkıda bulunduğunu hatırlatan Göktepe, “Zilan'la birlikte kadın hareketimiz yeni bir ideolojik kimliğe doğru kararlı ve güçlü yürüyüşünü derinleştirmiştir. Kadın Özgürlük Mücadelemizin partileşmesinde Zilan yoldaş yol gösterici olmuştur” dedi.

ZİLAN'IN RUHUYLA SOYKIRIM OPERASYONLARIYLA MÜCADELE EDELİM

Türk devletinin günümüzde gerçekleştirdiği soykırım operasyonuna da değinen Göktepe, “Bugün de dünya konjonktürü Kürtler için soykırım gerçeğini gösteriyor. Türk devleti AKP-MHP rejimiyle birlikte daha da faşistleşmiştir. Kürt Halkını yok etmek için büyük bir saldırı başlatmıştır. PKK'yi tasfiye ederek Kürtlük adına, özgürlük ve demokrasi adına kazanılan tüm hakları yok istemektedir. Kobanê'de 3 kadın arkadaşlarımızın katledilmesi Erdoğan'ın kadın mücadelesinden duyduğu korkuyu göstermektedir” şeklinde konuştu.

Göktepe, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Zilan'ın ruhuyla Türk devletinin soykırım operasyonlarına karşı mücadele etmeleri çağrısı yaptı.