Stockholm’deki belediyecilerden kayyumlara tepki

İsveç’in başkenti Stockholm Belediyesi’nde görev yapan encümen üyeleri, AKP hükümetinin Kürt illerine kayyum atamasına tepki gösterdi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan Kürdistanlılar, AKP-MHP faşist ittifakının Kürdistan’daki belediyelere kayyum atamasını  ve HDP’lilerini tutuklamasını teşhir için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Kürdistanlılar adına bir heyet, Stockholm Belediyesi’ni ziyaret ederek Sosyal Demokrat İşçi Partili Belediye Meclis üyeleri  Salar Rashid, Emilia Bjurgren ve Elin Nordmark’la görüştü.

Selanik Öner ve Ayşa Göktepe, Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeler ve kayyum uygulamaları hakkında sosyal demokrat meclis üyelerini bilgilendirdi ve hazırladıkları dosyayı kendilerine iletti.  Sosyal demokrat  meclis üyeleri, halkın seçtiği temsilcilerin hükümet tarafından görevden alınıp yerine memurların atanmasına karşı çıkacaklarını ve görevden alınan belediye yöneticileriyle dayanışmayı sürdürecekleri mesajını verdi.

SOSYAL DEMOKRATLAR: İSVEÇ VE AVRUPA BİRLİĞİ KINAMALI

Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Salar Rashid, Amed, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmalarını kınadıktan sonra “Stockholm Belediyesi’nde görev yapan sosyal demokratlar olarak belediye yöneticileriyle ve kardeş partimiz HDP’yle dayanışma içindeyiz. Türkiye Erdoğan’la daha otoriter, anti-demokratik ve kapalı bir ülke oldu. Bunu İsveç, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum kınamalı” dedi.

Dün de Canan Kandemir ve Selanik Öner, belediyeye giderek muhalefetin Belediye Başkan Yardımcısı Clara Lindblom’la görüştü.

SOL PARTİ: TÜM KAMPANYALARDA YER ALACAĞIZ

Sol Partili Lindblom, Türkiye’deki gelişmeleri parti olarak yakından izlediklerini ve AKP Hükümeti’nin baskıcı uygulamalarına karşı HDP ve Kürt belediyelerle dayanışma içinde olduklarını söyledi. Sol Partili meclis üyeleri olarak konuyu İsveç kamuoyu gündemine getireceklerini ve görevden alınan belediyecilerle dayanışmak için başlatılacak tüm çalışma ve kampanyalar içinde aktif olarak katılacaklarının altını çizdi.

Kürdistanlılar, önümüzdeki günlerde Liberal ve Çevre Partili belediye meclis üyeleriyle görüşmeler yapacak.