Stockholm'den İmralı'ya bin selam...

İsveç'in başkenti Stockholm, bugün uzun yürüyüşçülerin, “Selam, selam İmralı'ya bin selam” sloganları ile inledi.

Uluslararası Komplonun yıldönümü dolayısıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Türk devletinin saldırıları altındaki Efrîn'le dayanışma amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen uzun yürüyüşün ikinci gününde Stockholm caddelerinde “Selam, selam İmralı'ya bin selam” sloganları yankılandı.

Uzun yürüyüşüm ikinci etabını Rålambshovs Parkı'nda saat 11.00 sularında başlatan eylemciler, Kürtçe şarkı ve türküler eşliğinde yürüyüşe geçti.

PYD, YPG/YPJ, KCK, PKK, Mezopotamya Özgürlük Partisi, KDAR, PJAK bayrakları ve üzerinde Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşıyan eylemciler, sık sık “Selam selam İmralı'ya bin selam”, “Efrîn Erdoğan'a mezar olacak”, “Öcalan halktır, halk biziz”, “Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin”, “Biji berxwedane Efrîne”, “Öcalan'a özgürlük” “Yaşasın YPG/YPJ”, “Katil, faşist Erdoğan” ve “Türk ordusu Rojava'dan defol” gibi Türk devletini kınayan, Öcalan'ı ve Efrîn direnişini destekleyen sloganlar attı.

İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu önündeki meydanda bir süre dinlenen eylemciler, marşlar ve türküler eşliğinde İsveç Devlet Televizyonu ve İsveç Devlet Radyosu binasına doğru yürüyüşe geçti.

Burada bir süre mola veren ve halaya duran eylemciler, daha sonra parlamento binasına doğru yürüdü. Yol boyunca ve parlamento önünde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Öcalan'a uyguladığı tecrit ve Efrîn'e yönelik saldırıları teşhir edildi. Öcalan'ın serbest bırakılması ve Efrîn'e yönelik saldırıların durdurulması için İsveç halkı, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine girişimde bulunmaları çağrıları yapıldı.

Bir önceki yıla kıyasla gençlerin katılımının arttığı gözlenen eylemde ANF'ye açıklamalarda bulunan gençler mücadelede kararlılık mesajları verdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan gençlerden Delal Yıldıran, Türk devletinin Efrîn'deki katliamlarını kınamak için gösteriye katıldığını belirterek “Orada katliama uğrayan siviller, kadın ve çocuklar. Sesimizi duyurmak için gösteriler yapıyoruz. Bu yürüyüşlerin çok faydası oluyor. İnsanlar Türk devletinin katliamlarını görüyor” dedi.

Yıldıran, katliamlara karşı gençlerin daha fazla duyarlılık göstermeleri ve girişimde bulunmaları gerektiğini de söyledi.

Doğu Kürdistanlı gençlerden Sedav Ali Muradi Nesrabadi de “Faşist Türk devleti şu anda Efrîn'i bombalıyor, sivilleri katlediyor. 15 Şubat 1999 günü komplo sonucu rehin alınan önderimiz Öcalan'ın serbest bırakılması için eylem yapıyoruz” diye konuştu.