Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Stockholm, Giessen ve Zürih’te Öcalan’a özgürlük eylemleri

İsveç’in başkenti Stockholm, Almanya’nın Giessen ve İsviçre’nin Zürih kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri düzenlendi.

5 Nisan 2015 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve serbest bırakılması talebiyle Kürdistanlıların İsveç'in başkenti Stocholm'de başlattıkları eylem 2. günüde.

İlin en işlek meydanlarından Norrmalmstorg'de açtıkları çadıra Öcalan'ın büyük boy posterleri ve serbest bırakılmasını talep eden pankartlar asan eylemciler, çevreden geçenleri tecrit ve Türk devletinin saldırı ve katliamları hakkında yazılı ve sözlü bilgilendiriyor.

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de çadırı ziyaret ederek eylemcilere destek veriyor. Çadırı ziyaret eden politikacılar arasında Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh de vardı.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Kakabaveh, Kürdistanlıların Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için eylem yapmalarını önemsediğini söyledi.

Öcalan'ın 20 yıldan buyana İmralı'da tutulduğuna ve 2015'ten beri ağır tecrit uygulandığına dikkat çeken Kakabeveh, “Öcalan'ın tüm diğer mahkumlar gibi hakları vardır ve bunların ortadan kaldırılması kabul edilemez” dedikten sonra şunları kaydetti.

“Erdoğan gibi Efrîn'i, Kürdistan'ı işgal eden bir tiran cumhurbaşkanı olurken Öcalan, Selahattin Demirtaş ve diğer HDP'liler gibi özgürlük savaşçılarının cezaevlerinde tutulmaları kabul edilemez. Eğer Öcalan ve diğer Kürt önderleri serbest bırakılmazsa sadece Türkiye'de değil tüm Ortadoğu'da barış asla sağlanamaz.”

Kakabaveh, Öcalan ve tutsakların özgürleştirilmesine katkıda bulunmak için Sol Parti'nin ne yaptığı sorusunu “Parlamentonun kapanmasından önce verdiğim yazılı soru önergesiyle Öcalan ve Demirtaş'ın durumunu parlamentonun gündemine getirdim. Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için İsveç'in girişimde bulunmasını istedim. Konuyu parlamentoda tartıştık. Ama İsveç korkakça davranıyor. Erdoğan'ın sığınmacıları serbest bırakmasından korkuyor” diyerek yanıtladı.

Öcalan için düzenlenen çadırlık etkinliği cuma akşamına kadar her gün 15.00-20.00 saatleri arasında Norrmalmstorg Meydanı'nda devam edecek.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri devam ediyor. 7 Ağustos’ta başlayan eylem Kreuzplatz’ta başladı.

30’dan fazla Kürdistanlının katıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı anlatan broşürler dağıtarak, çevreden geçenlere ağırlaştırılmış tecrit hakkında bilgilendirme yaptı. 15.00-18.00 arası devam eden Öcalan’a özgürlük’ eylemi 9 Ağustos’ta sona eriyor.

ZÜRİH

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Zürih kentinde dün başlatılan çadır eylemi 2. gününde devam ediyor.

Stauffacher’de kurulan ve “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” pankartının açıldığı çadır eyleminde Kürdistanlılar gün boyu hazırlanan Almanca bildirileri çevredekilere dağıttılar. 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan çadır eyleminde Kürdistanlılar ve dostlarına çadırı ziyaret etmeleri ve çadıra sahip çıkmaları çağrısı yapıldı.