Stockholm ve Bremen’de anma etkinlikleri

Kürdistan özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden savaşçılar anısına, İsveç’in başkenti Stockholm ve Almanya’nın Bremen kentinde anma etkinlikleri düzenlendi.

STOCKHLOM: İsveç’in başkenti Stockholm’de, 14 Haziran 2017 tarihinde Zagros'da hayatını kaybeden Dılpak Evidar Faraşin (Dilek Aslan) ile Kasım 2017'de Botan'ın Besta alanında hayatını kaybeden YJA Star Merkez Karagah Komutanı Delal Amed (Hülya Eroğlu) ve 12 yoldaşı için bir anma etkinliği düzenlendi.

Amara Kürt Kadın Meclisi ve Şehit Aileleri Komitesi'nin Stockholm Demokratik Kürt Merkezi lokalinde düzenledikleri etkinlikte kürsüye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Dılpak Evidar Faraşin, Delal Amed ve diğer gerillaların fotoğrafları yerleştirildi. Önlerine çiçekler kondu ve mumlar yakıldı.

Gerilla Evidar Faraşin'in ablası Semra Erkili, kardeşinin Kürt halkının özgürlüğü uğruna yaşamını feda etmesinden onur duyduğunu ve Faraşin'in “tüm Kürt halkının şehidi olduğunu” söyledi.

Kardeşinin taziyesine gittiğinde Kürdistan'daki baskıların boyutlarını yakından gördüğünü sözlerine ekleyen Erkili, ancak tüm baskı ve saldırılara rağmen “halkın mücadelesini sürdürdüğünü ve şehitlerine sahip çıktığını” belirtti.

Annesinin “ben düşmanı sevindirmem” diyerek dik bir duruş göstermesinin kendisini onurlandırdığını ifade eden Erkili, gerilla Faraşin'in yazdığı bir şiiri, annesi ve kendisine yolladığı mektupları okudu.

BREMEN: Almanya’nın Bremen kentinde KOMAW derneği, hayatını kaybeden özgürlük savaşçıları anısına bir kahvaltı organize etti.

Bremen DTKM lokalinde yapılan etkinliğe, KOMAW temsilcileri ve Bremen gerilla yakınları katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ardından, hayatını kaybeden savaşçıların aileleri ve yakınları ile bir toplantı yapıldı.

KOMAW Bremen adına Fatma Aslan yaptığı konuşmada, “şehitlerin” Kürt halkı için önemine değinerek, “Bugün Rojava’da bir yaşam varsa o da şehitlerimizin sayesindedir” dedi.

“Onların hayallerini gerçekleştirmeliyiz” diyen Aslan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek, “Bu komployu boşa çıkarmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu. Bu konuşma ardından, “şehit” yakınları söz alarak konuştu.

ESSEN’DE PKK’NİN KURULUŞU KUTLANDI

Öte yandan Almanya’nın Essen kentinde PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir gece organize edildi. Kutlamada PKK mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapılırken, bir çok sanatçı ve müzik grubu sahne aldı.