Stockholm ve Helsinborg'de Türkiye'nin katliamı protesto edildi

İşgalci Türk ordusunun Cizre'den Serêkaniyê'ye giden konvoyu bombalayarak sivilleri katletmesi İsveç'in başkenti Stockholm ve Helsingborg kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Her iki ilde yapılan eylemlerde Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne saldırıların engellenmesi için girişimde bulunmaları çağrısı yapıldı.

STOCKHOLM

Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları ve işgal girişimine karşı bu akşam da Sergelstorg Meydanı'nda bir araya geldi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) adına bir konuşma yapan Karvan Said, Türkiye'nin Rojava'da Kürt halkının statü kazanmasını engellemek için uluslararası hukuku çiğneyerek Rojava'ya yönelik başlattığı saldırıda sivilleri katlederek insanlık suçu işlediğini söyledi.

Türk devletinin Suriye'nin en istikrarlı bölgesi olan Rojava'ya saldırdığını söyleyen Said, “Çünkü Türkiye burada adil ve eşitlikçi bir sistemi, halkların bir arada kardeşçe yaşadığı bir sistemi istemiyor” dedi.

Kürt halkı ve Asuri-Süryanilerin Türk devletinin saldırılarına karşı kahramanca bir direniş sergilediklerini belirten Said, “Biz Rojava'ya yönelik saldırıları asla kabul etmiyoruz. Saldırılar durana ve işgalciler geri çekilene kadar meydanlarda olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Said, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin işgalini durdurmaları için harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

Türk devletini kınayan ve Rojava devrimini destekleyen pankartların asıldığı meydanda Kürdistanlılar ve dostları, “Türkiye'yi boykot et”, “Rojava'yla dayanışmayı yükselt”, “Türk ordusu Kürdistan defol”, “Katil, faşist Erdoğan”, “Türkiye'ye silah satmayı durdurun” ve “Yaşasın Rojava direnişi” sloganlarını attı.

HELSİNGBORG

Dün Türk devletinin işgalini protesto etmek için meydanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, bugün de meydanlardaydı.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin işgale karşı yayımladığı basın açıklaması okundu.

İsveç Hükümeti'ne Türk devletinin saldırılarını durdurması için girişimde bulunması çağrısının yapıldığı eylemde işgali kınayan sloganlar atıldı.