Strasbourg’da 119’uncu gün: Gençlerden destek

Strasbourg’da 119 gündür tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan direnişçileri ziyaret eden bir grup Kürt genci, yaşamın her alanında tecride karşı direnişi yükselteceklerini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde 14 eylemcinin katıldığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 119’uncu gününde.

Aralarında eski HDP Milletvekili Dilek Öcalan’ın da olduğu Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi eylemciler, Leyla Güven öncülüğünde 158 gün önce başlatılan tecride karşı direnişe Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) olduğu Strasbourg’da start vermişlerdi.

Cumartesi günü Yüksel Koç ve Deniz Sürgüt adlı eylemcilerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı direniş eylemi etrafında Avrupa’daki dayanışma eylemleri yayılarak devam ediyor.

MULHOUSE’DAKİ GENÇLERDEN EYLEMLERE DESTEK ZİYARETİ

Bugün Fransa’nın Mulhouse şehrinden gelerek eylemcilere destek ziyaretinde bulunan bir grup Kürt genci, direniş kapsamındaki çalışmalarını güçlendireceklerini söyledi. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler adına yapılan açıklamada, tecride karşı direnişe her alanda destek verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Açlık grevi direnişçilerinin Kürt halkı için hayati önemde bir direnişi sürdürdüklerinin vurgulandığı açıklamada, “Yaşamın her alanında direnişe desteği büyütmemiz gerekiyor” denildi.

DİRENİŞE DESTEK AMAÇLI ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR

Açıklamada, Mulhouse’daki gençler olarak tecride ve tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylemlerin yanı sıra bilgilendirme çalışmalarının da yoğunlaştırıldığı bildirildi. Gençler bu kapsamda hazırladıkları bildiri ve broşürlerle tecride karşı direnişe yönelik duyarlılık oluşturmaya çalışıyor.

Strasbourg’daki direniş eylemine bazı eylemcilerin aileleri de ziyarette bulundu. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçileri, sağlık durumlarının el vermemesi nedeniyle sadece bir kaç dakikalığına bazı ziyaretçileri kabul edebiliyor.