Strasbourg’da 26’ncı gün: Yoğun ziyaretler ve eylem hazırlığı

Strasbourg’da tecride karşı başlatılan açlık grevi 26’ncı gününde sürerken, kent ve çevre illerde Cumartesi günü Paris’teki büyük yürüyüşe yönelik hazırlıklar yapılıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması talebiyle başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 26’ncı gününde kararlılıkla sürdürülüyor.

SAĞLIK DURUMLARI ENDİŞE VERİYOR

Eski HDP Milletvekili Dilek Öcalan’ın da aralarında olduğu 14 kişinin sürdürdüğü açlık grevinde, bazı eylemcilerin sağlık durumları için ileride risk oluşturabilecek semptomlar görülmeye başladı.

Eylemcilerin sağlık durumunu yerinde takip eden Dr. Fahrettin Gülşen, eylemcilerin bazılarında aşırı kilo kaybı ile kan değerlerindeki oynamalar ve sese-kokuya aşırı hassasiyet gibi belirtilerin endişe verici olduğunu söylemişti.

BİRÇOK KENTTEN STRASBOURG’A GELİNİYOR

Açlık grevine destek amacıyla birçok kentten Strasbourg’a gelişler de devam ediyor.

Bu Cuma günü Almanya’nın Dortmund ve Essen şehirlerinden gelen bir grup Kürdistanlı, açlık grevine destek sundu.

Dortmund ve Essen’den gelen gruplar adına yapılan konuşmada, halkın açlık grevleri konusunda duyarlı olması istendi.

Eylemin yapıldığı Strasbourg’a Fransa’nın Lyon şehrinden gelen bir grup da destek vererek, eylemcileri yerinde ziyaret etti.

Ayrıca Strasbourg ile bağlı bulunduğu Grand-Est bölgesinin şehirlerinde yaşayan çok sayıda Kürdistanlı da günlük olarak desteklerini sunuyorlar.

25’İNCİ GÜNDE YÜZLERCE KİŞİ AKMIŞTI

Eylemin dünkü 25’inci gününde de tecride karşı direnişi destekleyen yüzlerce kişi tarafından ziyaretler yapılmıştı. Perşembe günü Almanya’nın Mannheim, Stuttgart, Heilbronn, Freiburg, Offenburg ve Kehl şehirleri ile Fransa’nın Paris ve Selestat şehirlerinden gelen Kürtler, eylemcilerle dayanışmalarını ifade ettiler.

Öte yandan sanatçı Doğan Doğan ile Rezan adlı yerel sanatçı da Strasbourg’a gelerek, eyleme destek verdiler. Ziyaret esnasında sanatçılar tarafından devrim şarkılarından oluşan kısa bir müzik dinletisi verildi.

Eylem günlük olarak Sterk TV ve Medya Haber kanallarınca takip edilirken, Aryen TV ve Ronahi TV de Strasbourg’dan yayınlarla açlık grevcilerinin görüşlerini paylaştı.

YARIN PARİS’TE OLUNACAK

Eylemin düzenlendiği Strasbourg’dan yarın Paris Katliamı’nı protesto amacıyla yapılacak büyük yürüyüşe katılım için hazırlıklar da sürüyor. Strasbourg’un yanı sıra Mulhouse ve Saint Avold şehirlerinden Paris’e bu gece saat 11’den itibaren otobüslerin kalkacağı öğrenilirken, açlık grevini temsilen bazı eylemcilerin de yarın Paris’te olacağı bildirildi.