Strasbourg’da 36’ıncı gün geride kaldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da devam eden açlık grevi 37’inci gününe girerken, dün oldukça yoğun destek ziyaretleri gerçekleşti.

17 Aralık’ta başlayan ve Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde sürdürülen açlık grevine dün Almanya, Fransa, İsviçre ve Hollanda’dan yüzlerce kişi desteğini sundu.

Gün içinde Paris’teki Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyelerinin ziyaret ettiği eylemi ayrıca Çira TV çalışanları ile Almanya’nın Sachsen eyaleti, Bremen, Mannheim, Duisburg, Kehl, Offenburg şehirlerinden gelen onlarca Kürdistanlı ziyaret ederek, desteğini sundu. Ayrıca Hollanda ve İsviçre’nin Cenevre, Lozan ve Sion kantonlarından çok sayıda araçla Strasbourg’a gelindi.

İsviçre’den gelen kalabalık grup adına konuşan Mehmet Ali Yılmaz, Kürt Özgürlük Hareketi’nin 1973’te 6 kişiyle yola çıktığını hatırlattığı konuşmasında, Kürt halkının hiçbir konuda birşeyleri kaybetme kaygısının olmadığını vurguladı. Tecride karşı eylemin oldukça fedakarca olduğunun altını çizen Yılmaz, Kürt yurtseverlerinin de destek amacıyla üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini söyledi.

Açlık grevi eylemini eski milletvekillerinden Kemal Aktaş ile Strasbourg’daki Alsace Kürt Dostluk Derneği üyeleri adına iki kişilik bir heyet de ziyaret ederek, desteklerini sundu.

Öte yandan sanatçılar Garip Nurhak ile Simar da, Strasbourg’a gelerek eylemcilere moral verdiler ve  devrim şarkılarını seslendirdiler.